Úterý, 19. března 2024

Pro milovníky kempování nadivoko vznikla první aplikace

Pro milovníky kempování nadivoko vznikla první aplikace

Platforma Bezkempu přechodem do offline režimu usnadní rezervaci míst v Česku a brzy i zahraničí

Bezkempu je online platforma, za kterou stojí tři nadšenci do kempování - bratři Petr a Pavel Nohejlovi a Michal Strnad (též majitel společnosti Lemicom provozující mimo jiné projekt Bezpotisku.cz). Bezkempu se snaží od roku 2018 pomáhat cestovatelům se svobodným cestováním a kempováním nadivoko, avšak legálně a se svolením majitele. Výhodou a jedním z hlavních důvodů vzniku platformy je také soukromí a klid na zalistovaných pozemcích. Nyní jako doprovod webových stránek spustili majitelé také bezplatnou aplikaci, která slibuje komfortnější a praktičtější přístup k tisícům míst vhodných pro soukromé kempování.

Plynule i bez signálu

Spuštěním aplikace, kterou se podařilo navrhnout a vyvinout za pouhé 4 měsíce, vyslyšeli majitelé Bezkempu přání klientů. ,,Lidé zkrátka upřednostňují aplikace, proto jim vycházíme vstříc. Ani sebelepší mobilní web se aplikaci nevyrovná v komfortu a plynulosti. Velkou výhodou je také offline režim pro správu rezervací ve chvíli, kdy se vám nedaří chytit signál. To se samozřejmě, zejména během toulek na izolovanější místa, našim klientům běžně stává. Tímto tedy předcházíme mimo jiné i problémům s nalezením GPS pozemku. Není také třeba ukládat kontaktní informace na majitele, v aplikaci mu lze pohodlně napsat prostřednictvím chatu," vysvětluje ke vzniku první aplikace pro kempování nadivoko jeden z majitelů Michal Strnad.

Přestože aplikace v současné chvíli poskytuje základní rezervační nabídku, do budoucna plánují majitelé přidat i další vychytávky. ,,V databázi si budou moci lidé zarezervovat obytný vůz a zjišťovat spoustu dalších praktických informací. Od turistických zajímavostí, přes studánky, kde načerpat vodu, až po ryze pragmatická doporučení, jako například kde vylít chemické WC," doplňuje Strnad, který má brzy v plánu zalistovat i kempařská místa v zahraničí. Další vizí je zaměřovat se postupně také na stále populárnější ,,glampingové" lokace a zajímavé chaty a chalupy.

O online platformě Bezkempu

Zájemcům v Čechách i zahraničí nabízí Bezkempu bezmála 2000 míst na kempování. Koncept kempování na soukromých pozemcích se Čechům líbí, od spuštění evidují majitelé každoročně takřka exponenciální růst zájemců. ,,Jen vloni s námi v nejsilnější prázdninový víkend nocovalo v jeden moment 2 600 lidí," pochvaluje si Strnad. Dostupné lokace se dělí do celkem 23 kategorií, vysněné místo si tak mohou kempaři najít v lese, v ovocném sadě, v blízkosti národních parků nebo u vody. Poplatek za noc se pohybuje v průměru kolem 300 korun. Pro začínající kempaře navíc nabízí Bezkempu kompletní pohodlný servis - kromě nabídky tisíců míst zde zájemci najdou i sekci s nabídkou karavanů a obytných vozů k zapůjčení.

Aplikace je dostupná bezplatně pro iOS i Android

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů