Pátek, 26. dubna 2024

Kroměříž: Nová naučná stezka lesoparkem Barbořina

Kroměříž: Nová naučná stezka lesoparkem Barbořina

Kroměřížská radnice dokončila novou naučnou stezku v lesoparku Barbořina. ?Začínáme upravovat další hezké místo, kde lidé mohou trávit volný čas v přírodě, a zároveň zde také přírodu poznávat a učit se jí porozumět. Hlavním mottem projektu Barbořina je ?blíž k přírodě?, tedy i k nám samotným, protože jsme její součástí. V přírodě na čerstvém vzduchu máme také možnost preventivně posílit svůj imunitní systém. Prvky dobře vypadají a věřím, že se budou líbit hlavně dětem,? uvedl místostarosta Vít Peštuka.

Vrchol Barbořina nabízí pohledy na Hanou, Hostýnské vrchy, a především na samotné město Kroměříž, které k němu těsně přiléhá. I díky plánovaným úpravám si zde na své přijdou rodiče s dětmi i senioři. V lesoparku se do budoucna počítá s vycházkovými a běžeckými trasami, ale také s trasou pro cyklisty. V první etapě byla realizována zmíněná Naučná stezka veverky Čiperky.

?Stezka dlouhá jeden kilometr seznamuje návštěvníky s tím, kdo v lese žije, čím se živí, co v lese najdeme, ale také s tím, co do lesa nepatří. Stezka je určena především pro menší děti, které se na ní nejen něco dozví, ale zároveň si budou moci také hodně věcí vyzkoušet,? dodala vedoucí radničního odboru regionálního rozvoje Simona Prečanová.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů