Pátek, 29. března 2024

Pusťte do kuchyně páru - pomůže vám při přípravě jídel i při čištění trouby

Pusťte do kuchyně páru - pomůže vám při přípravě jídel i při čištění trouby

Pokud hledáte spotřebič, který vám v kuchyni pomůže při přípravě různorodých jídel, vsaďte na parní troubu. Parní trouby Electrolux se snadno postarají o ohřev i o samotnou přípravu jídel, přičemž zvládnou vše od moučníků, přes přípravu rýže až po maso připravené metodou Sous-Vide. A spolehnout se na ně můžete dokonce i při úklidu - díky páře bude čištění trouby naprostá hračka.

Jídla jako od babičky či kulinářské speciality? Pomocí páry si připravíte obojí

Nevěřte mýtu, že parní trouby využijí jen nadšení pekaři či profesionální šéfkuchaři. Pára vám pomůže při přípravě jakýchkoli druhů jídel - kromě klasických pečených koláčů či chleba, kterým dodá potřebnou vlhkost a vláčnost, můžete parní funkci využít nejen na pečené maso nebo ryby, ale například i na přípravu příloh jako je zelenina, rýže či knedlík. Ať už se rozhodnete experimentovat nebo zůstanete věrni receptům od babičky je na vás, parní funkce však v každém případě příjemně zvýrazní a podtrhne chuť jídel. Navíc to zvládnou i začátečníci - stačí využít funkci Steamify?, kterou nabízí parní trouby Electrolux. Ta vám pomůže zvolit ideální úroveň páry podle typu jídla a délky přípravy pokrmu.

Parní trouby Electrolux však budou skvělým pomocníkem i v případě, že si chcete vychutnat něco speciálního. Electrolux trouby řady 900 SteamPro? jsou odborníky na přípravu jídla ve vakuu metodou Sous-Vide. Při této francouzské technice vaření uzavřete do vakuového sáčku všechny potřebné ingredience, které se následně díky páře skvěle propojí a pomohou zachovat šťavnatost masa. Tuto metodu používají i vyhlášení kulinářští mistři, díky parní troubě to však hravě zvládnou i začátečníci.

Křupavé nebo nadýchané?

Parní trouby Electrolux nabízí několik funkcí a úrovní páry, které vám pomohou při přípravě specifických pokrmů. K pečení domácího pečiva či křupavého masa jsou ideální parní trouby SteamCrisp?, které se postarají o to, aby byly pokrmy vláčné a propečené uvnitř, ale zároveň dokonale křupavé na povrchu. Multifunkční parní trouby SteamBoost nabízí tři úrovně páry, které jsou ideální pro přípravu kynutého těsta či chleba, ale výborné výsledky nabídnou i při pečení masa či zeleniny - díky víceúrovňovému pečení si dokonce můžete připravit několik různých jídel najednou a rovnoměrně. O profesionální výsledky se postarají parní trouby SteamPro, které nabízejí až 4 úrovně páry, díky čemuž jsou ideální k dušení a pečení masa, moučníků a příloh, ke kynutí těsta, zavařování, sušení i zahřívání hotových pokrmů a nahřívání talířů.

Dotáhněte vaření v páře k dokonalosti

I při přípravě jídel v páře platí, že k dokonalosti přispějí i drobné detaily. O přesné výsledky pečení se například postará teplotní sonda, která sleduje teplotu pokrmu a pomůže vám tak sledovat proces pečení. Dokonce vám oznámí, kdy bude jídlo upečené na požadovanou teplotu a následně zastaví pečení. Zabudovanou teplotní sondu nabízí různé modely multifunkčních parních trub Electrolux, pokud ale vaše trouba sondou vybavena není, teplotu můžete sledovat také externím teploměrem na maso.

Při přípravě jídel metodou Sous-Vide také nezapomínejte na kvalitní vakuovací sáčky určené speciálně pro tuto techniku, v opačném případě by mohlo dojít k roztržení sáčku či znehodnocení jídla. Sáčky na Sous-Vide od Electrolux najdete ve dvou velikostech, přičemž se mohou používat až do teploty 120 °C při metodě Sous-Vide nebo k uchovávání jídel do -40 °C.

Jak na čištění parní trouby

Pára je všestranným pomocníkem, který vám pomůže nejen při vaření, ale také následném čištění vnitřku trouby. Modely parních trub s funkcí AquaClean díky funkci ,,Čištění páry Plus" odpaří vodu na dně trouby a vzniklá pára uvolní jinak odolnou mastnotu a zbytky jídel na povrchu. Troubu pak stačí jen otřít vlhkou utěrkou a je hotovo! Pokud by to nestačilo, parní trouby Electrolux vám dokonce samy připomenou, kdy je čas na jejich čištění - v případě, že je trouba znečištěná, se na displeji zobrazí připomínka, že je třeba ji vyčistit.

Zdroj:
Electrolux je přední světová společnost vytvářející spotřebiče, které již více než 100 let formují život svých zákazníků k lepšímu. K naší misi za lepší život neodmyslitelně patří i náš závazek přinášet důmyslně navržená, inovativní, a hlavně udržitelná řešení. Pod našimi značkami Electrolux, AEG a Frigidaire prodáváme každý rok přibližně 60 milionů domácích spotřebičů ve více než 120 zemích světa. V roce 2020 měla společnost Electrolux tržby 116 miliard SEK a zaměstnávala 48 000 lidí po celém světě.

https://www.electrolux.cz/

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů