Pátek, 19. dubna 2024

O následujícím víkendu se bude uklízet v Jeseníkách

O následujícím víkendu se bude uklízet v Jeseníkách

Ukliďme Česko s ÓČKEM je název dvoudenní úklidové akce v horském resortu na Dolní Moravě v Jeseníkách. Jedná se o eventovou akci s hudbou, zábavou, adrenalinem, ale i pomocí dobré věci. Účastníci obdrží na místě úklidovou KPZku a mohou díky tomu na svých vycházkových trasách pomoci uklidit část Jeseníků.

ÓČKO Promotion, stojící za organizací akce je produkční agentura, která se specializuje na eventy, včetně jejich kreativního řešení a je součástí hudební televize Stanice O, a.s. Kromě atrakcí horského resortu Dolní Morava jako jsou Stezka v oblacích a nejdelší visutý most pro pěší na světě se tak účastníci mohou o víkendu 20.-21.8. těšit na hudbu DJe Vladimíra Wolfa, chill zónu, soutěže a další zábavu.

Akce má však i výrazný ekologický rozměr díky úklidu jesenické přírody. Pro účastníky totiž přichystal spolek Ukliďme Česko motivaci v podobě úklidové KPZky (Krabičky Poslední Záchrany), která obsahuje vše, co turisté k uklízení potřebují - pytle, rukavice a hygienický gel na ruce s s antimikrobiální přísadou. Balíček je zabalený v látkovém sáčku z biobavlny. KPZka vznikla díky spolupráci spolku Ukliďme Česko s výrobcem ekodrogerie z Moravy - firmou TIERRA VERDE, jejímž posláním je znovu objevovat, vyvíjet, vyrábět a nabízet produkty denní potřeby s co nejmenším negativním dopadem na zdraví a životní prostředí a zároveň s co nejlepším vlivem na člověka, společnost a Planetu.

S láskou a úctou k Planetě vyrábí TIERRA VERDE již 13 let ekodrogerii a nabízí širokou nabídku biobavlny do kuchyně, spoustu užitečných zero waste potřeb a pomůcek pro každodenní péči o tělo z přírodních materiálů. TIERRA VERDE je česko-slovenský výrobce se sídlem v Popůvkách u Brna. Typickými surovinami pro výrobu prostředků na praní, mytí nádobí a úklid jsou extrakt z mýdlových ořechů, kyselina citronová, jedlá soda a další jednoduché složky. Certifikace Ecogarantie? zaručuje, že jejich produkty splňují přísné ekologické požadavky a mají nejnižší možnou ekologickou stopu.

Odměnou turistům za jejich úklid pak může být cena z fotosoutěže. Každý, kdo uklidí pomocí KPZky kousek Česka a zašle foto z úklidu, bude zařazen do slosování o trička z dílny Ukliďme Česko, ÓČKA a úklidový balíček od zmíněné Tierry Verde.

,,Turisté mohou na svých cestách využít také aplikaci www.KAMsNIM.cz, která jim poradí, kde najdou nejbližší WC, zdroj pitné vody a odpadové nádoby na jejich, či sesbíraný odpad", uvedl závěrem autor tohoto projektu, Miroslav Kubásek ze spolku Ukliďme Česko.

Krásný zbytek prázdnin přeje tým Ukliďme Česko.

Hlavním partnerem akce Ukliďme Česko 2022 je:
Nadace Komerční banky, a.s. - Jistota

Partnery akce jsou:
Garnier,
EKO-KOM, a.s.,
PENNY Market,
ŠKODA AUTO a.s.,
Skupina Saint Gobain,
Coca-Cola ČR a Coca-Cola HBC,
Ministerstvo životního prostředí

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů