Pátek, 26. dubna 2024

Neviděli jste slavnostní vyhlášení letošních vítězů soutěže E.ON Energy Globe? Podívejte se na fotoreportáž a do zákulisí akce

Neviděli jste slavnostní vyhlášení letošních vítězů soutěže E.ON Energy Globe? Podívejte se na fotoreportáž a do zákulisí akce

V sobotu 22. října odvysílala Česká televize záznam 14. ročníku naší ekologické soutěže E.ON Energy Globe. Co se do vysílání nevešlo? Podívejte se na fotoreportáž z akce a zachycení momentů, které v televizi neuvidíte.

Všichni finalisté se s hosty potkali ve Staré čistírně odpadních vod v Praze Bubenči. Účastníci tak mohli obdivovat unikátní historickou stavbu z roku 1906, která byla první moderní čistírnou městských odpadních vod na území České republiky.

Slavnostní vyhlášení si díky přenosu České televize mohli užít i její diváci.

Večerem provázela skvělá moderátorská dvojice Emma Smetana a Václav Kopta, kteří byli zároveň ambasadory dvou finálových projektů - fotovoltaické tašky Wienerberger a čističky odpadních vod v Rybí.

Před samotným natáčením přivítala diváky v sále generální ředitelka E.ON Claudia Viohl. Všimněte si mimochodem i designu scény - tvořily ji recyklované kompostovatelné materiály. Skvěle dokreslovaly nejen charakter akce, ale také prostor, ve kterém se událost konala.

Součástí programu bylo představení jednotlivých finálových projektů prostřednictvím rozhovorů s jejich zástupci i ambasadory. Moderátoři si tak povídali například s herečkou Veronikou Khek Kubařovou a Milanem Kazdou, starostou první energeticky nezávislé obce v Česku jménem Kněžice.

Markéta Pavleje, česká influencerka a autorka oblíbeného kuchařského blogu Kitchenette, představila jako patronka start-up Myco a jeho projekt výroby obalových materiálů z hub.

Česká influencerka se srbskými kořeny Anna Marie Purič vystoupila s Janem Pešlem za projekt úsporné osvětlení Savee.

Moderátor Tomáš Zástěra, patron projektu biotop raků v Rokycanech, předal zdejšímu místostarostovi Janu Šaškovi malého gumového raka v akváriu.

Součástí programu byl samozřejmě i bohatý zábavný program, o který se postarala celá řada známých osobností. Jednou z nich byl i oblíbený zpěvák a herec Tomáš Klus.

Česká skupina Čechomor se zpěvačkou Martinou Pártlovou, známou i z komediálního tria 3v1.

A zazpíval i Václav Noid Bárta s Marianem Vojtkem.

Poté už na řadu přišlo slavnostní vyhlášení a udělení cen projektům, které šetří energii, chrání přírodu a inspirují. Na třetím místě se umístila energeticky soběstačná obec Kněžice ze Středočeského kraje. Projekt Kněžic získal i speciální cenu poroty. Na fotografii zleva patronka projektu Veronika Khek Kubařová, starosta Milan Kazda a generální ředitelka E.ON Claudia Viohl.

Druhé místo obsadila společnost Wienerberger, s.r.o., se svou fotovoltaikou integrovanou do střešní krytiny. Na fotografii patronka projektu Emma Smetana a product manager společnosti Daniel Frejvald.

Prvenství získal biotechnologický start-up Myco bojující proti jednorázovým obalovým plastům svými přírodními materiály z houbového mycelia. Na fotografii zakladatel projektu David Minařík s moderátorskou dvojicí.

Všichni vítězové odcházeli s hodnotnými cenami a designovou trofejí od Gravelli. Tvořily ji pouze přírodní materiály, celá řada řemeslných detailů a vsazená živá rostlina, která bude díky správné péči dále růst a prosperovat. Stejně jako úsilí vítězů, jež vložili do svých projektů. Na fotografii zleva herečka Veronika Khek Kubařová, starosta obce Kněžice Milan Kazda, ředitelka E.ON Claudia Viohl, influencerka Markéta Pavleje, CEO start-upu Myco David Minařík, product manager Wienerberger, s.r.o., Daniel Frejvald a moderátorka Emma Smetana.

Příjemnou tečkou za celým večerem byla i společenská část akce, na které všichni zúčastnění vstřebávali bohaté dojmy.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů