Pátek, 29. března 2024

Svařáček, punč nebo kávička do vlastního hrnku? To je #adventvhrnku!

Svařáček, punč nebo kávička do vlastního hrnku? To je #adventvhrnku!
Jak to začalo?
Snažili jsme se vymyslet způsob, jak zamezit zbytečným odpadům, které na trzích vznikají. V tomto případě se jednalo o jednorázové kelímky na svařák či na kávu. Existovala možnost toto vyřešit zálohovanými kelímky nebo alespoň jednorázovou ekologičtější variantou, nicméně obě možnosti vyžadovaly určitou přípravu a poměrně dost komunikace s prodejci.
Jak tedy zamezit plýtvání?
Vlastně je to úplně snadné. Doneste si vlastní hrnek! Žádný odpad nevznikne, prodejci nemusí nic řešit (maximálně odměrku) a Vy si hrníček doma nebo na dostupném místě vypláchnete a zase odnesete.
Hrnečky seznamují...
Je ten Váš puntíkatý? S kočičkou? Vyrobili jste si ho sami nebo jste koupili sofistikované umělecké dílo z keramiky? Spolu s teplým nápojem v rozmanitých hrníčcích tají ledy a konverzace se snadno navazují.
Jak to vidí v Zelenči?
Vánoce v Zelenči nejlépe nasajete při Vánočním zpívání, které se každoročně odehrává 23.12. Nejinak tomu bylo v minulých letech a po dvouleté pauze se letos opět dočkáme.
Rádi byste ochutnali svařáček? Díky instrukcím na plakátu, zvoucím na tuto sváteční kratochvíli, si všichni občané donesli vlastní hrnky a dle jejich objemu jim také bylo naservírováno. Čím větší hrnek, tím sladší nálada. ????
Soutěž
Občané, kteří si vlastní hrnek donesli, mohli soutěžit o vouchery do místních podniků, které nám umožnily využít svoje zařízení k omytí hrnků. Stačilo se vyfotit s hrnkem u stromku a přidat komentář pod příslušný post na Facebooku.
Advent v hrnku 2022!!!
Konečně po roce? No, vlastně po třech letech se vrací Advent v hrnku na vánoční trhy. Minulé roky byly smutné a bez společných setkávání. Letos máme opět šanci vyrazit na různorodé vánoční akce a můžeme k tomu ,,vytáhnout" opět vlastní hrnky. Přidejte fotku svého hrnku do komentáře na Facebooku Čeko-eko pod hlavní příspěvek.
Veselé hrnkové!
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů