Čtvrtek, 18. dubna 2024

Lesy České republiky jsou PARŤÁKEM PRO CESTOVNÍ RUCH v Jeseníkách

Lesy České republiky jsou PARŤÁKEM PRO CESTOVNÍ RUCH v Jeseníkách

Ocenění ,,Parťák pro cestovní ruch v roce 2021" právě získaly Lesy ČR od organizace Jeseníky - Sdružení cestovního ruchu, hlavního koordinátora rozvoje destinačního managementu v oblasti. Při propagaci turistiky v regionu spolupracuje s krajskými úřady, obcemi, místními organizacemi a vlastníky lesů.

,,Společně řešíme zejména značené turistické trasy pro pěší a cyklisty i zimní běžecké trasy v lesích," řekl Alojz Riško, oblastní ředitel Lesů ČR na severní Moravě.

Aktuální je v nadcházející zimní sezóně dohoda lesníků, myslivců, provozovatelů zimních areálů a udržovatelů lyžařských běžeckých stop na koordinaci lesnických prací i činností spojených s myslivostí a pohybem lyžařů po strojově udržovaných tratích. K té došlo před týdnem na Rejvízu. V předstihu byly dohodnuty lokality, ve kterých je možné v zimě zachovávat nenarušené upravené běžecké stopy. Informace o jejich síti a případném uzavření při mimořádných zásazích v lese najdete zde: www.jdemenabezky.cz.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů