Pátek, 29. března 2024

Cyklojízda Tour de aleje odstartuje v červnu, registrovat se s celou rodinou můžete už teď

Cyklojízda Tour de aleje odstartuje v červnu, registrovat se s celou rodinou můžete už teď

V sobotu 24. června 2023 odstartují pořadatelé z organizace Arnika už po sedmé pohodovou cyklojízdu pro celou rodinu Tour de aleje. Po páté proběhne start v Poodří, konkrétně ve sportovním areálu obce Jistebník, na terase oderské nivy v Moravskoslezském kraji.

Oprašte svá kola a vydejte se na kole zjistit něco víc o krajině Poodří, jejích stromech, meandrech, tůňkách a živočiších! Na malé i velké cyklisty čeká jízda v okolí řeky Odry s naučnými zastávkami. Na výběr bude ze dvou tras. Ta kratší má 10 km, delší 31 km. Na obou budou zastavení s programem, a tu náročnější povede místní ochranář, který účastníky obeznámí s částí ochranářských aktivit prováděných v Poodří.

Dvě varianty trasy zaručují, že si vybere opravdu každá generace. A co je lepšího než strávit den aktivním pohybem s rodinou, dozvědět se toho spoustu zajímavého a na závěr zkusit štěstí v tombole? Na účastníky letošní Tour de aleje čeká také zajímavé povídání o krajině a stromech, místní produkty, divadélko pro děti, představení slam poetry, přednáška o vlcích a také přednáška o ježkovi ze záchranné stanice v Bartošovicích i s jeho předvedením.

"Jsem ráda, že se letošní ročník TOUR DE ALEJE uskuteční v naši obci. Nacházíme se ve středu Poodří a kromě krásné přírody, rybníků a alejí je zde pestrý i kulturní život. Během vyjížďky návštěvníci také zavítají do Chráněné krajinné oblasti Poodří a Galerijní ulice. Pro všechny je připraven bohatý program. Těším se na setkání s Vámi 24. června v Jistebníku." říká starostka obce Jistebník Mgr. Šárka Storzerová.

Patrony sportovní akce jsou letos účastnice tří olympiád, šestačtyřicetinásobná mistryně ČR, čtyřnásobná mistryně Evropy a mistryně světa Lada Kozlíková - Usnulová, herec, textař a režisér Vilém Dubnička a geoekolog z Přírodověděcké fakulty OS Jan Hradecký.

"Rodinné cyklojízdy Tour de aleje jsem se účastnila v roku 2019 a akce se mně i synovi moc líbila. Podívali jsme se do krásných zákoutí Poodří a na trase byly zajímavé a poučné zastávky pro děti. Perfektně připravená akce nás nadchla a těšíme se na další ročník," vzpomíná Lada Kozlíková-Usnulová, patronka Tour de aleje.

Akce má tento rok dobrovolné vstupné. On-line registrace na akci probíhá ode dneška do 22. června na webu aleje.org/tour-de-aleje. Odměnou za včasnou registraci bude registrační balíček, kde naleznete například malé medy od lokálního výrobce a další drobnosti. Bude ale možné také zapsat se na jízdu až v den konání akce, přímo na místě.

Více informací najdete na: aleje.org/tour-de-aleje.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů