Úterý, 21. května 2024

27. listopadu - Den adopce želv

Nechte si napovědět od želv a v tento den trochu zpomalte! Želvy jsou nádherná stvoření, z nichž mnohá žijí mnoho desetiletí. Ale bohužel se s některými želvami nezachází příliš dobře a potřebují pomoc od některých soucitných lidských bytostí v Den adopce želv.

27. listopadu - Den adopce želv

Den adopce želv, který byl založen v roce 2011, když jedna žena, Christine Shaw, napsala na blog příspěvek o adopci želv. Od té doby se tento den rozrostl o více lidí ve více komunitách po celém světě.


Mnoho různých druhů želv je ohroženo a potřebují pomoc, pokud mají jejich druhy přežít. A různé ochranářské skupiny usilovně pracují, aby jim pomohly!

Na rozdíl od Světového dne želv, který se každoročně slaví 23. května, se Den adopce želv zaměřuje spíše lokálně na želvy, které jsou v nouzi.

Den adopce želv je ale také o záchraně místních želv, které je třeba adoptovat jako domácí mazlíčky. Někdy si lidé vezmou želvu domů jako mazlíčka pro dítě a pak si uvědomí, že je to mnohem více práce, než se očekávalo, a tak ji dají do útulku pro zvířata. Tyto želvy jsou pak umístěny k adopci místními jednotlivci a rodinami.

Den adopce želv je připomínkou toho, že tato roztomilá stvoření potřebují pomoc v nouzi - a je to ideální příležitost, jak o nich zvýšit povědomí!

Jak oslavit den adopce želvy
Zvažte některé z těchto nápadů pro oslavu Dne adopce želv:

Adoptujte želvu
Želvy dokážou být mazlíčky pro spoustu různých lidí. I když vyžadují lásku a péči, jsou v některých ohledech méně náročné než některá jiná domácí zvířata. Začněte tím, že uděláte průzkum, abyste zjistili, jaké potřeby mají a jak by se o ně mělo starat.

Pak, pokud máte stále zájem, udělejte další krok a zamiřte do místního útulku pro záchranu zvířat, abyste zjistili, jaké možnosti mohou mít k dispozici pro adopci želv. A pokud nejsou žádné želvy k okamžité adopci, mohlo by být možné dostat vaše jméno na seznam, až bude nějaká k dispozici.

Přispějte na ochranu želv
Nejste připraveni přinést si domů želvu jako domácího mazlíčka? To je v pořádku! Existuje mnoho dalších způsobů, jak se můžete zapojit do Dne adopce želv. Například s vědomím, že některé druhy želv jsou ohroženy, zejména mořské želvy, zvažte poskytnutí daru organizaci, která pomáhá s ochranou želv.

Save the Turtles, Turtle Conservancy, Turtle Foundation a Turtle Conservation Fund jsou jen některé z organizací, které tvrdě pracují na tom, aby pomohly želvám na celém světě žít lepší život.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů