Neděle, 12. května 2024

3. prosince - Den vytváření dárků

Na nádherném procesu rozbalování dárku a přemýšlení o tom, co je uvnitř, je prostě něco úžasného. Vytváření malých překvapení a radost z dávání jedinečných osobních dárků šíří úsměvy a teplo a vytváří trvalé vzpomínky. 

3. prosince - Den vytváření dárků

Je kouzelné když člověk dárek rozbalí a to, co najde uvnitř, je hmatatelnou reprezentací lásky a uctívání, které dárce cítil k příjemci. Nic to neříká jako vlastnoručně vyrobený dárek a v den Make a Gift Day se každý může bavit sdílením této lásky s lidmi, na kterých mu záleží.


Je čas na Make a Gift Day!

Historie Make A Gift Day
Byla doba, není to tak dávno, kdy vlastnoručně vyrobený dárek byl jediným druhem dárku, který by většina lidí dala. Neexistovala žádná velká výrobní zařízení, která by chrlila nejnovější vychytávky, které má každý člověk (a každý z jeho přátel),

Místo toho, když byl dar dán, příjemce věděl, že to bude něco vzácného a pravděpodobně ručně vyrobeného. Ještě častější bylo, že dárek vyrobila osoba, která jej obdarovala, s ohledem na čas a péči, kterou věnovali jeho výrobě, konkrétně pro vás. A pravděpodobně jim to stálo hodně plánování a práce.

Je zábavné si představit, jak důležitý by byl každý obdržený dárek! Ať už to byl jednoduchý popelník, nová košile nebo postýlka pro miminko, které bylo na cestě, každý z nich byl vyroben vlastnoručně s pozorností a láskou.

Nyní je tedy čas vrátit se v čase do stavu, ve kterém jsme byli před tím, než do hry vstoupily továrny a elektronika. Je čas pečlivě zvážit, jak si užít darování předmětů, které jsou ručně vyrobené. A Make a Gift Day je ideální čas!

Jak oslavit den dárků
Make A Gift Day vybízí každého, aby se pokusil vytvořit něco, co může být darováno, bez ohledu na to, co to je. Každý má pravděpodobně nějakou dovednost, kterou může využít k výrobě něčeho vyrobeného s osobní péčí a pozorností.

Ať už vytvoříte propracovanou kartu s těmi malými emblémy a symboly, které příjemce zbožňuje, nebo vytvoříte celý outfit pro příští velkou událost, Make A Gift Day povzbuzuje lidi, aby skutečně vyjádřili sebe a svůj pohled na příjemce prostřednictvím umění a řemesel.

Zvažte tyto způsoby, jak oslavit Den dárků:

Udělejte ručně vyrobený dárek
První nápad je jistě nejzřetelnější: udělejte někomu dárek! Druhy dárků, které člověk může udělat, jsou prakticky neomezené. Nemusí to být ani něco luxusního, stačí to udělat od srdce. Vyzkoušejte tyto nápady na výrobu věcí, které můžete dát jako dárky ke dni Make a Gift Day:

Něco nakreslete
Tyto umělecké typy by mohly zjistit, že jednoduchá ručně vyrobená karta nebo zarámovatelná kresba je perfektní malý dárek k tomuto dni.
Ušíjte nebo upléťte dárek
Pro ty, kteří se zabývají textilním uměním, je ušití podložky pod přikrývku, pletení šály nebo křížkové vyšívání obrázku báječným způsobem, jak oslavit den.
Upečte to
Začněte tím, že uděláte koláčky pro svou rodinu a přátele, pořiďte si barevnou polevu a buďte trochu kreativní. Kdo ví, jaké nápady lze vytvořit?
Naučte se nové dovednosti výroby dárků
Pro ty, kteří nutně nemají určitou dovednost, která by se hodila k vytvoření dárku, je to jistě možné využít jako ideální příležitost k učení. Vyberte si kurz, naučte se dovednost nebo nové řemeslo. Mnoho komunit nabízí kurzy a zdroje pro ty, kteří se chtějí naučit, jak na to. Rychlé online vyhledávání může poskytnout tipy k nalezení kurzů v místní komunitě.
Každý druhý obchod má různé nabídky a některé kurzy lze nalézt online, ale možnosti mohou zahrnovat šití, výrobu šperků, prošívání, pletení, zdobení dortů a mnoho dalšího!
Bez ohledu na to, jaký dárek je ručně vyrobený, obdarovaný bude vědět, jak moc je milován. Tak neváhejte a udělejte dárek!
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů