Středa, 8. května 2024

27. leden - Den National Geographic

National Geographic Magazine od svého vzniku v roce 1888 pokryl tisíce témat, od milých, mírumilovných balijských tanečnic až po kontroverzní témata, jako je brutální zabíjení zvířat pytláky, kteří jsou přesvědčeni o magických vlastnostech určitých částí zvířat.

27. leden - Den National Geographic

Prozkoumejte svět, aniž byste opustili pohovku! V této ikonické publikaci na vás čekají úžasné fotografie, strhující příběhy a úžasné objevy.

National Geographic je něco, co považujeme za samozřejmost, což není překvapivé vzhledem k tomu, že existuje již více než 100 let. První číslo časopisu vyšlo v roce 1888 a National Geographic Magazines od té doby vycházejí pravidelně, jednou měsíčně. Již téměř 130 let tak probouzí časopis National Geographic v lidech zájem o vzdálené, neznámé země, jejich jídla a zvyky, a především o ty, kteří tam žijí, ať už lidé nebo ne. A to je samozřejmě důvod, proč si National Geographic více než zaslouží svůj vlastní den a my jsme se postarali o to, aby ho dostal.

Přečtěte si o tématu National Geographic Day
National Geographic Day je dnem, kdy máme vzdát hold neuvěřitelnému časopisu National Geographic, který je také někdy označován jako NAT GEO. Obsahuje články o světové kultuře, historii, geografii a vědě. Je známý tím, že má lesklý formát, obdélníkový a jasně žlutý okraj a některé z nejneuvěřitelnějších a nejdramatičtějších fotografií. Od roku 2019 má v časopise rozhodující podíl The Walt Disney Company.

Tento časopis vychází každý měsíc. Předplatné je k dispozici a členové obdrží dodatečné mapové doplňky. Stejně jako v případě většiny tradičních tištěných médií dnes, i National Geographic se vyvinul. Je stále k dispozici v tištěné verzi, existuje však i online vydání, které je interaktivní. Mnoho lidí však dává přednost odběru tištěných verzí. Občas se objevují speciální vydání časopisu, takže se rozhodně vyplatí sledovat je!


Historie National Geographic Day
National Geographic Magazine byl vytvořen jako textově orientovaná publikace společností National Geographic v roce 1888. Vzhledem k oblibě segmentů obsahujících obrázky časopis National Geographic rychle přešel na rozsáhlý obrazový obsah.

National Geographic Magazine se proslavil zejména vyváženým zobrazením Severní Ameriky ve srovnání se zeměmi za železnou oponou, zlehčováním politiky, aby se soustředil na kulturu, a nevyhýbáním se tématu studené války, jak to v té době měla řada publikací. V poslední době se National Geographic Magazine obzvláště otevřeně věnuje otázkám životního prostředí, jako je odlesňování a ohrožené druhy. National Geographic Magazine byl také oceněn za své krásné fotografie a kvalitu jako v knize.
Jak oslavit National Geographic Day
Časopisy National Geographic dosáhly v průběhu let téměř kultovního statusu, což znamená, že i staré vydání se oslíma ušima je považováno za sběratelský kousek. Proč si v tomto duchu neudělat výlet do místního sekáče nebo antikvariátu a nepodívat se, jestli nenajdete nějaké staré časopisy National Geographic? Kdo ví, jednou by mohly mít nějakou hodnotu, a i kdyby ne, prolistovat staré číslo a zjistit, co bylo relevantní v dobách, kdy vyšlo, bude opravdu zajímavý zážitek. Dalším zajímavým způsobem, jak poslat tento den, by bylo vzít si svůj vlastní fotoaparát - kdo ví, co se vám podaří zachytit, a možná také objevíte skrytý talent?
I když nezjistíte, že nejste tak docela Anne Geddes nebo Annie Leibovitz, můžete si najít alespoň nový koníček, něco, co vás opravdu baví a rádi byste se tomu věnovali i nadále. Pokud máte děti, vezměte je s sebou a naučte je, jak rozpoznat umění přítomné v každé maličkosti. To by pro ně mohlo být nesmírně fascinující a cennou lekcí i v budoucnu. Nemluvě o tom, že žádné dítě nikdy nedopadlo hůře na lekci o tom, jak je svět krásný a jak moc by si ho mělo vážit.
Můžete také strávit čas prohlížením online některých nejlepších fotografií, které byly pořízeny National Geographic. Zjistíte, že mnoho online magazínů a účtů na sociálních sítích vyzdvihuje své oblíbené snímky National Geographic, aby vzdaly hold časopisu v National Geographic Day, takže by pro vás nemělo být příliš obtížné najít nějaké úžasné fotografie, které opravdu zaujmou vaši představivost. Ujistěte se, že své nálezy sdílíte se svými přáteli, sledujícími a členy rodiny také na sociálních sítích, aby si je mohli užít.
Na National Geographic Day můžete také strávit nějaký čas zkoumáním témat, o kterých časopis často publikuje. Proč například nestrávit nějaký čas zkoumáním různých zvířat, kultur a historie po celém světě? To je dokonalá výmluva, jak si rozšířit znalosti a dozvědět se o tématech, o kterých obvykle čtením nestrávíte mnoho času. Doporučujeme prohledat časopis také na sociálních sítích, protože v tento den bude mnoho lidí označovat National Geographic zajímavým obsahem, včetně obsahu z minulých čísel.
Ať už se rozhodnete udělat cokoli, ujistěte se, že tento den je dnem, kdy si najdete chvilku na to, abyste obdivovali svět kolem sebe, od těch nejmenších věcí v něm až po ty největší A pokud můžete naučit budoucí generaci, aby to dělali také, tím lépe. Naše planeta by mohla získat více lidí, kteří mají k naší planetě stejný přístup jako National Geographic Magazine.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů