Čtvrtek, 9. května 2024

2. března - Mezinárodní den záchrany koček

Adopce kočičího společníka je skvělý způsob, jak dát druhou šanci na šťastný život. Záchráněné kočky často přinášejí lásku a radost do svých nových domovů a zároveň poskytují zábavu a společnost. Mezinárodní den záchrany koček je tu, aby zvýšil povědomí o této věci a přivedl lidi do láskyplného vztahu s těmito rozkošnými chlupatými tvory.

2. března - Mezinárodní den záchrany koček

Historie Mezinárodního dne záchrany koček

Kočky, které byly domestikovány před několika tisíci lety, umí víc než jen chytat myši. Jsou skvělými společníky pro mnoho lidí, nabízejí náklonnost a lásku, i když je to většinou podle jejich vlastních podmínek!

Ale mnohokrát se kočky ocitnou bez domova. Někdy milovaná kočičí máma zabřezne a z koťat se stane přítěž, o kterou se rodina nedokáže postarat, nebo je majitel kočky alergický a nemůže si je nechat. Jak se ukazuje, existuje mnoho smutných okolností, kdy se kočky ocitnou ve zvířecích útulcích a čekají, až je nějaká rodina adoptuje.

International Rescue Cat Day byl založen organizací Yorkshire Cat Rescue v Anglii a jeho první oslava se konala v roce 2019. Den se koná na začátku Mezinárodního měsíce povědomí o záchraně koček a je ideální čas zahájit několik týdnů, které věnují zvláštní pozornost této situaci. sladkých, chlupatých koček, které potřebují domov a rodinu, která by se o ně starala.

Jak oslavit Mezinárodní den záchrany koček
Mezinárodní den záchrany koček je skvělý čas být lepším občanem planety a pomoci někomu, kdo si sám prostě nemůže pomoci. Zapojte se do oslav tohoto dne s řadou nápadů:

Zvažte adopci kočky
Adopce koček je ideální způsob, jak oslavit Mezinárodní den záchrany koček, zastavte se proto v místním útulku a zjistěte, co přesně je potřeba k tomu, abyste se stali novou rodinou pro malou kočku. Každý útulek pro zvířata bude mít jiné požadavky, ale návštěva nebo kontrola podrobností na jejich webových stránkách je dobrý způsob, jak začít.

Samozřejmě, že domácí mazlíčci jsou na celý život a neměli by být adoptováni z rozmaru, takže se ujistěte, že je rozhodnutí učiněno promyšleným, uváženým způsobem a ne pouze s emocemi! Možná se podívejte na některé z těchto faktorů, které je třeba zvážit, než se zavážete k adopci domácího mazlíčka:

Finance. Náklady na domácího mazlíčka jsou více než jen jídlo každý den. Kromě toho kočky potřebují injekce, léky proti blechám a klíšťatům, léky proti dirofiláriím, každoroční lékařské návštěvy veterináře, bezpečné hračky, stelivo a další pamlsky.
Stabilita. Ačkoli kočky mohou být docela flexibilní, potřebují stabilní domov. Pokud máte na mysli, že byste se mohli v blízké budoucnosti přestěhovat, máte plán, který zahrnuje kočku? Například ti, kteří si bydlení pronajímají, se musí ujistit, že místo, kde žijí nebo kam se stěhují, umožňuje domácí mazlíčky.
Děti nebo jiná domácí zvířata. Při adopci domácího mazlíčka je důležité vzít v úvahu rodinnou dynamiku. Rodiny s dětmi musí mít jistotu, že jejich nová kočka bude přátelská k dětem. Kromě toho rodiny, které již mají domácí mazlíčky, ať už jinou kočku nebo psa, by si měly být jisti, že ostatní mazlíčci mohou s novou kočkou vycházet.
Přispějte do útulku pro zvířata
Ti, kteří již mají dostatek domácích mazlíčků nebo se o ně z mnoha důvodů prostě nemohou postarat, se stále mohou zapojit do oslav Mezinárodního dne záchrany koček. To může znamenat poskytnutí daru místní charitativní organizaci pro kočky nebo útulku pro zvířata, který se stará o adoptovatelné mazlíčky.
Zúčastněte se akce Mezinárodní den záchrany koček
Některé útulky a organizace na podporu koček mohou pořádat akce na počest Mezinárodního dne záchrany koček! Mohlo by být zábavné zúčastnit se jedné z těchto akcí a dozvědět se více o charitativních organizacích, které podporují kočky, a také se setkat s dalšími majiteli koček. Navíc to může být dobrý způsob, jak získat informace pro ty, kteří chtějí adoptovat kočku, nebo to může být dobrý způsob, jak najít dobrého veterináře.

Staňte se dobrovolníkem v útulku pro zvířata
Ti, kteří mají životní styl, který jim neumožňuje adoptovat kočku, ale opravdu rádi s nimi tráví čas, by mohli chtít dobrovolně pracovat v místním útulku pro zvířata. Ať už jde o krmení, čištění nebo hraní si s kočkami, útulky pro zvířata potřebují dobrovolníky, kteří jim pomohou. Považujte Mezinárodní den záchrany koček za ideální čas na to, abyste se zeptali v místním útulku, jaké jsou jejich potřeby a jak by bylo možné jim pravidelně pomáhat.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů