Neděle, 12. května 2024

První sobota v květnu - Světový den nahého zahradnictví

No, nejjednodušší způsob, jak oslavit Světový den nahého zahradnictví, je přímo v názvu, že? Jen vyjděte ven a vytrhejte plevel, zasaďte čerstvá rajčata nebo se starejte o květiny...

První sobota v květnu - Světový den nahého zahradnictví

Skutečně se vraťte k přírodě tím, že si ušpiníte ruce a budete trávit čas na své zahradě zcela nazí. Nezapomeňte na opalovací krém, jinak může vaše pokožka trpět.

Není nic lepšího než návrat k přírodě, abyste se cítili svěží a revitalizovaní, a není nic lepšího než být nahý při zahradničení, abyste se vrátili zpět k přírodě. Není to daleko od toho, co lidé dělali v předchozích generacích, když jsme v prvních letech lidského života farmařili, ale jak roky ubíhaly, svět vynalezl oblečení...

Pokud rádi vkládáte ruce a nohy do úrodné půdy a užíváte si pohled a vůni nově vyrašených rostlin na jejich cestě za krásnými rostlinami na úrodné půdě, a také si užíváte být nazí pod paprsky slunce, pak je Světový den nahého zahradnictví pro vás.

Historie Světového dne nahého zahradnictví
V některých zemích světa existuje nešťastná tendence sexualizovat veškerou nahotu, takže přirozený stav našich těl je považován za nepohodlný a ostudný. Je jedním z trvalých tabu společnosti, že být nazí a ukázat své tělo, musí být sexualizované. Světový den nahého zahradnictví je všechno, jen ne sexy a svůdné! Jediná věc, která by měla v tento den oslavy nahé lidské podoby přitahovat, je trhání plevele ze zeleninového plácku!

Světový den nahého zahradničení se to snaží změnit tím, že vezme běžnou každodenní činnost, zahradničení, a smíchá to s další naprosto přirozenou věcí, být nahý. Není nad to být venku na slunci a v půdě a zároveň pomáhat matce přírodě pěstovat krásné věci, abychom se seznámili se základními věcmi v životě.

Proč zahradničit nahá? Za prvé, je to zábava! Zadruhé, kromě plavání je zahradničení na prvním místě seznamu aktivit vhodných pro rodinu, o kterých jsou lidé nejvíce ochotni uvažovat o nahotě. Kromě toho se naše kultura musí posunout směrem ke zdravému smyslu pro přijímání těla a našeho vztahu k přírodnímu prostředí. Zahrádkaření bez oblečení není jen prostá radost, ale připomíná nám, i když jen na těch pár minut, že můžeme být upřímní k tomu, kdo jsme jako lidé a jako součást této planety.

I když obecně řečeno, Světový den nahého zahradnictví není zamýšlen jako veřejná aktivita, ale taková, kterou si užijete na své zahradě. Některé akce se konají v zahradě jednoho člověka, jiné se konají v komunitních zahradách ve speciálně určené dny. Bez ohledu na to, jak se na to díváte, Světový den nahého zahradnictví je skvělá událost, která spojuje lidi a osvobozuje nás z omezení našich bavlněných a polyesterových věznic.

Jak oslavit Světový den nahého zahradnictví

"Když jsi venku s jemným vánkem, cítí to každý chloupek na tvém těle. Cítíte se zcela propojeni s přírodním světem tak, jak to v oblečení nemůžete."

Být ve svém přirozeném "obleku" pod něžnou září jarního a letního slunce je tak osvobozující a osvěžující, ale nezapomeňte se namazat opalovacím krémem! A není důvod si tyto aktivity nechat jen na Světový den nahého zahradnictví! Každý den můžete vyjít ven a strávit nějaký čas jen se svou kůží a sluncem při práci na zahradě.

Nicméně, jakkoli nahé zahradničení zní jako svazek smíchu a zábavy a prostě celková svoboda, existují některé věci, které musíte zvážit a dávat si pozor, když na své zahradě pracujete nahá.

První věcí je, prosím, vyhnout se trnitým keřům, takže bez ohledu na to, zda jste muž nebo žena, je možná lepší nepracovat s těmito druhy rostlin, když jsou citlivé oblasti volné.

Další věc, kterou je třeba zvážit, než půjdete ven nahý, je také to, jaké vybavení používáte. Pokud stříháte keře nebo živé ploty, je rozumné mít nůžky nad hlavou a nic nestříhat dole, protože by to mohlo vést k nehodám! Ale kromě toho, bez trnitých keřů a ostrého nářadí, by měl být Světový den nahého zahradnictví hračka! (Opravdu!)

Bavte se a ukažte světu své úžasné tělo, protože každý má právo být oslavován!
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů