Čtvrtek, 24. října 2024

Geologický den se blíží - na co se můžete těšit?

Geologický den se blíží - na co se můžete těšit?

Již za necelé dva týdny se opět otevře brána České geologické služby v bývalém Ústavu slepců na pražském Klárově při příležitosti konání Geologického dne. Přípravy jsou ale již několik měsíců v plném proudu a tak vám můžeme nyní prozradit, co na návštěvníky čeká.

Jako obvykle se můžete těšit na stanoviště s mnoha geologickými tématy: ponořte se do světa map a webových aplikací, prozkoumejte české křídové moře, podívejte se na Zemi z ptačí perspektivy, nahlédněte do geologické knihovny, zkoumejte nerosty a horniny nejen pod mikroskopem, zjistěte, jakou energii můžeme využívat z hlubin Země, vyzkoušejte si rýžování zlata a dalších minerálů, zjistěte, k čemu se používá vrtná souprava, co jsou to ložiska, prohlédněte si, jak vypadají sesuvy z výšky, nebo nahlédněte do světa Minecraftu pohledem geologa.

Tato a další témata vás čekají v pátek 21. června a v sobotu 22. června na pražském Klárově. Pro děti budou připraveny interaktivní úkoly a pro školy páteční dopolední program.

Těšíme se na setkání a společné objevování geologických disciplín.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů