Čtvrtek, 28. března 2024

Pro turisty a vodáky

Pro turisty a vodáky

Pomalu a jistě se přibližuje vodácká a turistická sezóna. Je tak na čase zkusit, jaké po zimě mají turisté a vodáci rezervy. To si může každý ověřit na připravovaných akcích v Týnci nebo Benešově. Pokud se nikomu moc do sportu nechce a raději turistiku prožívá pouze prostřednictvím vizuálních vjemů, tak je pro takové připravena výstava fotografií ve Vlašimi. Která nadchne zejména milovníky hor.

Otevření Sázavy

TÝNEC NAD SÁZAVOU - Již tradiční akcí se stává odemykání řeky Sázavy po zimě. Letošní odemykání proběhne 27. března od 10:30 v Týnci nad Sázavou, kde Děda Sázava odemkne řeku pro všechny vodáky svým magickým klíčem. Následně proběhne sjíždění řeky na úseku Týnec nad Sázavou - Pikovice. Akce je pro všechny zdarma. Akci organizuje Bospory, který po předchozí domluvě zajistí i vybavení zdarma. Informace získáte na telefonu 317 701 460.

Pochod za povidlovým koláčem

BENEŠOV - Máte-li rádi turistiku je tu pro vás ideální příležitost zúčastnit se ji 31. ročníku pochodu Za povidlovým koláčem. Ten se koná 26. a 27. března se startem v Benešově u Prahy, Jiráskova ulice (jídelna ZŠ). Je připraveno několik tras pro pěší turistiku od 15 do 80 km a čtyři cyklotrasy. Je dokonce připravena 50 kilometrová noční túra. Více informací o trasách získáte na webu pořadatele - Klub českých turistů Benešov - ZDE.

Expedice Broad Peak

VLAŠIM - Pouze do 2. dubna 2010 je možné navštívit výstavu fotografií s cestovní tématikou v přednáškovém sále Podblanického ekocentra ve Vlašimi. Výstava fotografií Jaromíra Braniše seznámí návštěvníky s expedicí Broad Peak. Broad Peak je s nadmořskou výškou 8 047 metrů nad mořem dvanáctou nejvyšší horou světa. Je součástí masívu Gaherbrum, který se nachází na pomezí mezi Pákistánem a Čínou. Podblanické centrum má otevřeno ve všední dny od 9 do 12 a od 13 do 16 hodin. Vstupné je dobrovolné.

Pavel Dvořák Regionální koordinátor - redaktor

Kraj Středočeský

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů