Středa, 24. dubna 2024

Kam na výstavu

Kam na výstavu

Třídit je sexy

do 29. 4.
Praha
Škodův palác, tel.: 729 848 111
www.ekokom.cz

Je normální všední den. Ráno si dopřejete hygienu a použijete staré noviny, před odchodem do práce ještě rychle napíšete PET-lahví vzkaz dětem, co mají odpoledne udělat, a pak už v kanceláři zasednete k nápojovému kartonu. Zbláznili jsme se? Ne! Toaletní papír, pera i stoly se dnes mohou vyrábět z recyklovaných materiálů. Dejte starým novinám, petkám, kartonům a dalšímu odpadu šanci vrátit se znovu v překvapivé podobě do vašeho života. Výstava představuje tradiční i netradiční výrobky z recyklátu.

Češi na Severním pólu

do 17. 10.
Prachatice Muzeum české loutky a cirkusu, tel.: 388 385 716
www.prachatice.cz

Prostředí Arktidy a autentické zážitky člena jedné z posledních expedic - Petra Horkého - vám přiblíží nejen velkoformátové fotografie, ale i expozice předmětů denní potřeby polárníků. Videosekvence natočené přímo na cestě vám umožní pocítit, že i v dnešní době technických zázraků může jít na expedici o život. Uvidíte i ukázku arktického jídelníčku a záznam fyziologie organismu během cesty - co se děje s lidským tělem vlivem extrémních podmínek.

Domy pro lidi

14. 4. - 6. 6.
Praha
Galerie Jaroslava Fragnera, tel.: 222 222 157
www.gjf.cz

Výstava Architecture & Inclusion představí nápady současných evropských architektů, jak řešit palčivou otázku zapojování nejrůznějších skupin do běhu majoritní společnosti. Téma stýkání se a komunikace ve veřejném prostoru se povedlo zajímavě vyřešit například v koncepci moderních knihoven, které se z temných komor, plných zaprášených knih a zatuchlého vzduchu, staly moderními společenskými a informačními centry s internetem, kavárnou a místem pro pořádání společenských akcí.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů