ZELENÁ DOVOLENÁ S VŮNÍ JABLEK

11-14.10.2012

Tábor, výlet, pobytová akce

Prožijte svou podzimní dovolenou v příjemném prostředí malé ekologické vesničky Hostětín (Zlínský kraj), kde se topí dřevní štěpkou, odpadní vodu čistí mokřad a energii dodává slunce.  Přijďte se nadýchat vůně sušených jablíček a čerstvého jablečného moštu.

Pojďte s námi na výlety do krajiny, zkuste si s námi tradiční řemesla, zkoumejte hostětínské ekologické projekty, vydejte se na stezku Naokolo Hostětína a poznejte, jak se u nás dřív žilo. Naučte se tancovat lidové tance, vyzkoušejte si kroj. Ochutnejte vyhlášené hostětínské biomošty a biosirupy i naše domácí stravování. Víte, jak voní sušená jablka? Nabízíme vám netradiční podzimní dovolenou - kombinaci lektorovaného a individuálního programu.

Pohostinnost místních obyvatel, ekologické projekty a bělokarpatská řemesla obdivoval i britský princ Charles, který navštívil hostětín v roce 2010. Vydejte se i vy po jeho stopách na naší oblíbené dovolené s programem.


CO VÁS ČEKÁ

Vyzkoušíte si tradiční řemesla, můžete si obléknout místní kroj, naučit se lidové tance, vylisujete si vlastní bio-mošt a usušíte jablíčka v historické sušírně. Při individuálních výletech poznáte podzimní barevné Bílé Karpaty, sochy v krajině kolem Hostětína, unikátní Moravské Kopanice nebo léčivé prameny v Luhačovicích.


UBYTOVÁNÍ

Ekopenzion Centra Veronica Hostětín (hostětín 86, 687 71) je držitelem certifikátu Ekologicky šetrná služba.

Při svém pobytu si na vlastní kůži vyzkoušíte bydlení v pasivním domě, který má minimální spotřebu energie na vytápění a k provozu využívá obnovitelných energetických zdrojů (slunce, biomasu). Pokoje mají vlastní sociální zařízení. Nabízíme ekologickou kvalitu, přírodní materiály, ekologicky šetrné výrobky, internet na pokojích, wifi v sále.

 STRAVOVÁNÍ

Domácí stravování s využitím biopotravin, Fair trade a místních produktů. U nás si "přímo od pramene" pochutnáte na známém hostětínském moštu. Nabízíme i možnost vegetariánské stravy.

 CENA

Cena 2750,- kč (děti do 10 let 1 600,- Kč a do 3 let bez nároku na lůžko a stravu zdarma). Cena zahrnuje ubytování, stravování formou polopenze (+1x oběd), program. Nezahrnuje vstupné do objektů a cestovné na výletech.

 Přihlašování probíhá přes našeho partnera, cestovní kancelář Kudrna

kudrna@kudrna.cz | 777 583 762 | 542 216 764 | www.kudrna.cz www.hostetin.veronica.cz

Místo konání akce:
Hostětín, Centrum Veronica
Adresa konání akce:
Hostětín 86, 68771 pošta Bojkovice
Kontakt:
Hana Machů
Telefon:
572 630 670
říjen 2012
po
út
st
čt
so
ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů