Nařízení o dřevě

3.12.2013

Seminář, školení

Nařízení Rady EU a Evropského parlamentu č. 995/2010, které nabylo účinnosti 3.3.2013 přináší nové povinnosti hospodářských subjektů uvádějících na trh dřevo a dřevařské výrobky. Dlouho nebylo zřejmé, co to konkrétně bude znamenat pro tuzemské vlastníky lesa a ty, kteří u nás se dřevem obchodují. Na podzim tohoto roku byl ukončen legislativní proces v této oblasti a jsou již zkušenosti z prvních kontrol u tzv. "povinných subjektů".

Jelikož se problematika týká velmi širokého okruhu osob a povědomí dosud není příliš veliké, pořádáme na přelomu listopadu a prosince ve spolupráci s UZEI sérii školení na toto téma. Lektory budou ti, kteří mají informace z "první ruky" a kteří sami provádí kontroly. Na školení se tak dozvíte v souhrnné podobě nejen jaký je aktuální stav této problematiky, ale i některé konkrétní poznatky z dosavadní praxe.

Jelikož téma je zcela nové a ne všechny procesy jsou ještě zcela usazené, budou školení sloužit i jako sběr zpětné vazby od těch, na které tato legislativa doléhá. Veškeré podněty a dotazy vzešlé na školeních budou předány UZEI a MZe a budou zohledňovány při tvorbě a úpravě konkrétních metodických pokynů. Na WWW stránkách pak zveřejníme přehled nejčastějších otázek a odpovědí na ně. Máte tak jedinečnou možnost zapojit se do procesu tvorby konkrétních pravidel!

prosinec 2013
po
út
st
čt
so
ne
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
16
17
18
19

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů