ODBORNÉ PREZENTACE JAKO NEDÍLNÁ SOUČÁST VĚDECKÉ PRÁCE

19.2.2015

Seminář, školení

Česká membránová platforma o.s. Vás zve na seminář ,,ODBORNÉ PREZENTACE JAKO NEDÍLNÁ SOUČÁST VĚDECKÉ PRÁCE", který se bude konat dne 19.2.2015 od 9:00 do 15:00 hodin v zasedací místnosti Rektorátu ČVUT, Zikova 4, Praha 6. Seminář pod vedení lektorky  RNDr. Evy Julákové, CSc. je určen nejen pro vědecké pracovníky a studenty, ale pro všechny, kteří hledají pomoc při přípravě odborných prezentací. Detailní program semináře naleznete v přiložené pozvánce. Přihlašujte se do 12.2.2015 přes on-line formulář.

Několik důvodů, proč byste měli navštívit seminář

  1. Tlak na publikování jako určitou formu vykazování ,,výkonů" stále roste. Všichni píší publikace nebo knihy, sepisují projekty, žádají o granty, přednášejí na konferencích a sympoziích, posílají postery atd. Seminář by měl nabídnout pomoc těm, kteří se v tomto směru necítí nejjistější.
  2. V našem systému vzdělávání není pamatováno na výchovu budoucích vědeckých pracovníků k obratnosti při sestavování odborných sdělení. Seminář se pokusí nabídnout autorům návod ke správnému formálnímu vyjádření jejich odborného know-how.
  3. Stejně jako existuje správná laboratorní praxe či správná vědecká praxe, měla by být i ,,správná prezentační praxe", kterou by měl seminář naznačit.
  4. Někteří vydavatelé knih nebo časopisů nepostupují ve své činnosti vždy s patřičnou profesionalitou a ku prospěchu věci a autora, nebo ani nedisponují potřebným redaktorským zázemím. Seminář poskytne základní přehled povinností i práv autora, vydavatele, redaktora i odborného posuzovatele i nezbytné minimální legislativní a ekonomické informace.
  5. Počítačové zpracování textů i jiných prezentací se stalo již naprostou samozřejmostí. Pro autory to znamená nový úkol: umět své texty samostatně zpracovat do finální podoby (často označované camera-ready). Seminář poskytne nejzákladnější informace o používání běžného softwarového vybavení na zpracování textů a prezentací. Počítače a jejich softwarové vybavení dovolují provádět pravé divy, ale pokud má uživatel program donutit, aby provedl potřebné zásahy, musí nejprve vědět, co má chtít.
  6. Prezentační oblast je plná nejrůznějších termínů, pravidel, předpisů. Prostředí a možností odborné komunikace se vyvíjejí a je dobře být o nových možnostech informován. Nelze si vše naráz pamatovat a také ne každý souhlasí nebo je ochoten respektovat vše, co je jako pravidlo ukládáno. Situaci komplikuje i snaha neodchýlit se od zažitých (i když ne vždy správných) zvyklostí. Seminář by měl alespoň vyvolat v účastnících pocit, že je o určité záležitosti třeba přemýšlet, nějak ji řešit, a ne to ponechat tak, jak ,,se to tak většinou dělá", i když víte, že to není úplně v pořádku.

 

Cena semináře: 990,- Kč, členové CZEMP  a studenti VŠ 800,- Kč.

Místo konání: zasedací místnost Rektorátu ČVUT, Zikova 4, Praha 6

Kapacita: 35 účastníků

Kontakt: info@cemp.cz, tel.: 724 959 544, www.czemp.cz

Přihlašujte se do 12.2.2015 přes on-line formulář.

Místo konání akce:
Rektorát ČVUT, zasedací místnost
Adresa konání akce:
Zikova 4, Praha 6
Kontakt:
Ing, Dana Černínová
Telefon:
724 959 544
únor 2015
po
út
st
čt
so
ne
3
4
5
10
11
12
13
14
17
18
19
21
24
25
26
27
28

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů