1. Česko-polská konference

23-24.5.2018

Konference

Mezinárodní konference o využití komunálních odpadů 

V metropoli severní Moravy organizuje konferenci se svými partnery česká firma Aquatest, člen holdingu Purum Kraft. Ve spolupráci s významnými hráči v odpadovém hospodářství a pod záštitou předních veřejných institucí, budou v Ostravě čeští a polští experti řešit budoucnost využití odpadu, otázku skládkování, třídění a recyklace.

1. Česko-polská konference "Výzvy v nakládání s komunálními odpady"
23. 5. - 24. 5. 2018
Clarion Congress Hotel Ostrava


,,V životním prostředí není nic izolované, proto jsme se rozhodli toto globální téma uchopit s našimi polskými partnery. Téma konference je klíčové pro každého, kdo řeší problematiku nakládání se směsnými komunálními odpady. Využitím druhotných surovin se dnes zabývá stále větší okruh lidí, nejen nás, odpadářských firem. Chceme se zabývat aplikací nových řešení pro obecní systémy nakládání s komunálními odpady.", říká předseda představenstva AQUATEST a.s., Daniel Kraft.

Cílem konference je výměna zkušeností a dobrých praktik při řešení problematiky nakládání s komunálními odpady, a to s ohledem na naplňování cílů EU i na připravovanou novelu české legislativy, která má stanovit od roku 2024 zákaz skládkování neupraveného směsného komunálního odpadu, recyklovatelných, využitelných a spalitelných odpadů. Součástí konference jsou i exkurze v Polsku a České republice, které umožňují seznámit se s moderními zařízeními pro nakládání s komunálními odpady, jako jsou linky s optickým tříděním, zejména druhotných surovin, technologie na výrobu alternativního paliva (TAP) nebo bioplynová stanice na zpracovávání bioodpadů s výrobou elektrické energie.

O významu ostravské konference a důležitosti tématu svědčí i čestné záštity. Ty poskytlo Ministerstvo životního prostředí, pan ministr Richard Brabec, a Ministerstvo průmyslu a obchodu, pan ministr Tomáš Hüner. Akce se koná také za podpory města Ostrava a Moravskoslezského kraje a zúčastní se mimo jiné i společnosti jako je Veolia Energie ČR, EKO-KOM a.s., OZO Ostrava s.r.o. či GASCONTROL, společnost s.r.o. Informace o konferenci najdete na webových stránkách Ministerstva životního prostředí, sekce kalendář akcí, na webových stránkách společnosti Aquatest - www.aquatest.cz a na stránkách Purum Kraft - www.purumkraft.cz. 

Místo konání akce:
Clarion Congress Hotel Ostrava
Adresa konání akce:
Zkrácená 2703/84, 700 30 Ostrava
Kontakt:
Mgr. Klára Kobzová
Telefon:
739 137 005
duben 2018
po
út
st
čt
so
ne
4
5
6
7
8
10
11
12
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů