Den Země v Brně: Aby klima bylo prima

23.4.2022

Festival, slavnost


Víte, na kolik vás skutečně vyjde šálek dobré brazilské kávy? Proč je horší poobědvat steak, než dojet autem do práce? Nejen to se dozví návštěvníci tradičních oslav Dne Země, které se po covidové pauze opět uskuteční živě v parku na Kraví hoře v sobotu 23. dubna. Lipka, která festival pořádá, se letos rozhodla upozornit na zásadní téma - změnu klimatu.

Na Kraví hoře přistane obří kostka tuny CO2 a park ozdobí desetimetrová planeta Země. Pro rodiny s dětmi je připravena celodenní hra s poznávacími úkoly, dospělí se můžou těšit na nové informace a skvělý doprovodný program. Chybět nebude ani ekotrh, k přírodě i zdraví šetrné občerstvení, divadelní představení, stand-up komici a koncerty nebo vyhodnocení soutěže Připrav Brno a přednášky na Hvězdárně. Podívejte se na celý program!

Specialitou letošního ročníku bude klimatický strom, na který bude moct každý napsat svůj klimatický závazek nebo přání, poprvé taky swapneme oblečení na výměnném blešáku. Do akce se zapojí na 20 spřátelených organizací včetně brněnské Zoo, Rezekvítku, Nadace Partnerství nebo VIDA! science centra.

Na stanovištích celodenní hry si účastníci uvaří jídlo s nízkou uhlíkovou stopou, vyzkouší, jak můžou šetřit planetu drobnými změnami v domácnosti i v práci nebo omrknou možnosti ekologického cestování. Zájemci se dozví podrobnosti o tom, jak náročná je móda, proč pálit biouhel, jak pomoct stromům ve městě a proč to všechno má smysl nevzdávat. Tak se přidejte! Novinky můžete sledovat v události na Facebooku.

Celodenní hra pro děti bude přeložená i do ukrajinštiny.

Místo konání akce:
park Kraví hora v Brně
Adresa konání akce:
park Kraví hora, Brno, 602 00
Kontakt:
Adéla Hurtová
Telefon:
543 330 838
duben 2022
po
út
st
čt
so
ne
5
6
7
20
21
22
23
24
25
26
27
28

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů