Čtvrtek, 18. dubna 2024

Křížem krážem Brnem na holandských kolech

Křížem krážem Brnem na holandských kolech

Šest designových holandských kol Vanmoof s vestavěným světlem napájeným ze solárního zdroje je umístěno ve dvou cyklistických stojanech připevněných na venkovní promenádě Spielberk Office Centre.

Jeden stojan bude stát před budovou na adrese Holandská 6 a druhý na Holandské 4. Tady si zájemci o zapůjčení vyzvednou klíče od stojanu na recepci. Cyklisté mohou využít nedalekou cyklostezku anebo se napojit na komunikaci, po které se za několik minut dostanou do samotného centra Brna. Na kolech značky Vanmoof jezdí mimo jiné i holandská královská rodina.

Zelená cyklostezkám

"Rádi bychom touto nabídkou podpořili větší využití kol v běžném životě, tedy třeba i na cestu do práce. Nizozemsko je dobře známé jako země cyklistů. Do práce se na kole ale běžně jezdí i u našich sousedů v Mnichově nebo ve Vídni. Jízda na kole je nejenom příjemnou pohybovou aktivitou, na rozdíl od automobilů také přispívá k menšímu znečištění životního prostředí," uvedl ředitel společnosti CTP, která provozuje Spielberk Office Centre, Remon Vos.

Město Brno dlouhodobě podporuje výstavbu cyklostezek. Jejich délka nyní dosahuje cca 47 km a již v příštím roce je v plánu výstavba cyklostezky dlouhé 1,6 km v úseku Renneská - Kšírova. "Tato cyklostezka bude součástí generelu rekreačních cyklostezek, které se napojují na stávající cyklostezku, tzv. svrateckou větev, na ulici Renneské. Další trasa povede po pravém břehu řeky Svratky až po ulici Vomáčkovou, kde se bude napojovat na cyklostezku v úseku Ikea - soutok Svratky se Svitavou," sdělil Jan Kaucký, vedoucí investičního odboru Magistrátu města Brna.

ZDROJ: SPORT&WELLNESS MANAGEMENT

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů