Jarní úklid Bezručova údolí

5.4.2014

Brigáda

Jarní úklid je environmentálně orientovanou akcí chomutovských skautů, zaměřenou na sběr odpadků, starých pneumatik, PET lahví a dalšího nepořádku. Klade si cíl přispět malou měrou ke zlepšení stavu životního prostředí v našem městě a to konkrétně v jedné z nejvýznamnějších rekreačních zón a zároveň přírodního parku Bezručovo údolí. Další snahou této akce je aktivní zapojení chomutovské veřejnosti na tvorbě společného životního prostředí.

V sobotu 5. dubna 2014 se se v Bezručově údolí uskuteční v pořadí již šestnáctý jarní úklid.
Junák - svaz skautů a skautek ČR středisko "Český lev", pořádající organizace, zve všechny dobrovolníky, kterým není lhostejný vzhled našeho okolí a přírody, v tento den na devátou hodinu ke správní budově Povodí Ohře.

Sběr odpadků, starých pneumatik, plastových lahví a dalšího nepořádku, který se za celý rok v údolí nashromáždil, bude probíhat na rekreačně nejvytíženějším úseku údolí mezi správní budovou POH a restaurací I. mlýn v okolí cyklostezky, silnice a koryta říčky Chomutovky.

Všichni účastníci si nezapomenou vzít pracovní rukavice, boty, vhodné oblečení a samozřejmě chuť k práci a dobrou náladu.
Ostatní potřeby jako plastové pytle budou zajištěny.
Odměnou pro každého, kdo přiloží ruku k dílu, bude památeční lístek na tuto akci a vuřt opečený na ohni, tradičně na odpočívadle za druhým můstkem cyklostezky směrem od Chomutova. Předpokládaný konec akce bude kolem 12:00.

Místo konání akce:
Chomutov, Bezručovo údolí
Adresa konání akce:
Bezručova 4219, 430 03 Chomutov (sraz na brigádu)
Kontakt:
Martin Šultys
Telefon:
724 587 527
duben 2014
po
út
st
čt
so
ne
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů