Zachraň jídlo: jak chutná křivá zelenina?
Třetina všeho vyprodukovaného jídla na světě se vyhodí nebo znehodnotí. V Evropě
připadá na jednoho člověka 96 až 115 kg vyhozeného jídla za rok. Iniciativa
Zachraň jídlo si stanovila jako hlavní cíl motivovat společnost směrem k
odpovědnému nakládání s jídlem.
Třetina všeho vyprodukovaného jídla na světě se vyhodí nebo znehodnotí. V Evropě připadá na jednoho člověka 96 až 115 kg vyhozeného jídla za rok. Iniciativa Zachraň jídlo si stanovila jako hlavní cíl motivovat společnost směrem k odpovědnému nakládání s jídlem.
Svými aktivitami poukazuje na sociální, ekonomické a environmentální dopady plýtvání potravinami a rozšiřuje toto povědomí mezi širokou veřejnost. Zároveň nabízí řešení také aktérům zapojeným do výroby, distribuce a spotřeby potravin.
Přílohy, odkazy ...
Sdílet článek na sociálních sítích