Úterý, 19. března 2024

Společnost Air Products v Česku slaví 9000 dní bez nehody

Společnost Air Products v Česku slaví 9000 dní bez nehody

Výrobní závod Air Products v Litvínově oslavil 9 000 dní bez nehody. To je více než 24 let! Od roku 1997 se nestala ani jedna nehoda, přestože se z hlediska bezpečnosti práce jedná o velice náročný provoz.

Více než 35 zaměstnanců a několik externích spolupracovníků denně pracuje v náročném 24hodinovém provozu, který se nezastaví ani během odstávky technické údržby. Výroba kapalného dusíku, kyslíku a argonu vyžaduje velmi přísný technologický režim a také provoz kryogenních cisteren nebo manipulace s lahvemi klade vysoké nároky na dodržování bezpečnostních norem, protože riziko nehody je v takovém prostředí velmi vysoké.

"Poděkování za vynikající výsledky patří všem členům pracovního týmu a zejména vedoucím závodů Jaromíru Vorlovi, Filipu Kaltmanovi, Ondřeji Teleckému a Edwardu Volkovi, kteří byli po celé roky až do současnosti zodpovědní za bezpečný provoz na pracovištích," ocenil práci svých kolegů Pavel Vaněček, EHS IG Manager pro Českou republiku a Slovensko.

O tom, že heslo ,,Bezpečnost na prvním místě" není ve společnosti Air Products jen prázdnou frází, svědčí i každoroční audity dodržování předpisů v oblasti ochrany životního prostředí, zdraví a bezpečnosti (Environmental, Health and Safety compliance audit). Ty opakovaně hodnotí závody těmi nejlepšími známkami. Díky maximálnímu úsilí celého týmu se dlouhodobě daří udržovat kritéria ochrany zdraví a životního prostředí na nejvyšší možné úrovni. "Bezpečný a vyhovující provoz je základem pro udržení našeho obchodního modelu a český tým ukazuje, že tuto potřebu naplňuje již mnoho let," řekl Arjen Fieret, Operations Line Manager Central Europe, Russia & CIS společnosti Air Products.

Společnost Air Products, největší světový výrobce technických plynů a souvisejících technologií působí v České republice přes 30 let a patří mezi čelní firmy v oboru. Za tu dobu vybudovala rozsáhlou infrastrukturu 89 výrobních a prodejních míst, ve kterých pracuje na 160 zaměstnanců. Vedle zásobování plyny v tlakových lahvích a zavážení stacionárních zásobníků autocisternami také provozují generátory plynů přímo u velkých odběratelů. Denně tak vyrobí téměř 4 milióny krychlových metrů technických plynů.

Vedle výroby plynů vyvíjí související technologie a řadu svých inovací prosadila i v České republice. Například pokročilé hořáky na tavení skla, používání dusíku v pivovarnictví, nebo lahve s vyšším tlakem 300 barů a s integrovaným ventilem.

Vysokými standardy bezpečnosti, podnikatelské etiky a ochrany životního prostředí společnost Air Products zásadně napomohla k rozvoji moderního podnikatelského klimatu v České republice. A nadační činností v rámci firemní společenské zodpovědnosti aktivně podporuje rozvoj občanské společnosti. Za dosažené výsledky obdržela v tuzemsku několik ocenění.

Foto: Dělící jednotka vzduchu se zásobníky dusíku a kyslíku ve výrobním závodu Air Products v Litvínově

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů