Sobota, 27. dubna 2024

Sami využíváme výrobky, které prodáváme, říká René Andres z MEVA GROUP

Sami využíváme výrobky, které prodáváme, říká René Andres z MEVA GROUP

MEVA a.s. - česká společnost zabývající se řešením odpadového hospodářství, vybavením pro průmysl s historickou tradicí sahající až do roku založení 1898. Redakce Enviweb.cz vyzpovídala Reného Andrese, marketingového ředitele společnosti.

Jak vnímáte více než stodvacetiletou tradici vaší společnosti?
Předně jsme hrdí na naší dlouholetou historii. Jsme rádi, že se nám daří na trhu působit tak dlouho. Můžeme díky tomu těžit z mnoha zkušeností, poučit se z chyb a opřít se o velké znalosti nejen v oblasti odpadového hospodářství. Snažíme se koukat do budoucnosti tak, abychom tady byli co nejdéle.
,,Rodokmen" vaší firmy je impozantní - počínaje výrobou žárově zinkovaných sudů, petrolejových lamp až po velkoobjemové kontejnery nebo dýchací přístroje. S historickým zastoupení od Vietnamu, Austrálie, Bolívii, Sýrii až po dnešní země EU nebo též Spojené arabské emiráty. Čím si vysvětlujete takový celosvětový úspěch vaší značky?
Myslím si, že je to díky našemu prozákaznickému směru, kdy se snažíme o to, aby jen uzavřením obchodu náš vztah s obchodním partnerem nekončil. Věnujeme se mu i dále v rámci našich služeb jako je například servis nebo poradenství. Myslím si, že úspěch nejlépe definuje naše vize a to, že jsme firma s tradicí kam se rádi vrací její zákazníci i zaměstnanci. Jsme firmou s vlastním výrobním zázemím, kde tvoříme inovativní řešení pro zdravý život.
Vaší jedinečnou konkurenční výhodou je vlastní výroba produktů, počínaje návrhu/vývojem přes obrábění, lisování až po lakování a finalizaci. Plánujete zavádět nějaké nové technologie, zařízení, které opětovně podpoří domácí kvalitu vašich produktů?
Neustále se snažíme inovovat a modernizovat naše technologie. Zavádění nových technologií a strojů řešíme s ohledem na dopady na životní prostředí. Poslední novinkou je pořízení svařovacího robota pro výrobu nádob do objemu 1100L, který nám výrazně zkrátí výrobní časy.
Vyrábíte a prodáváte prostředky například pro odpadové, olejové hospodářství. Využíváte i tyto vlastní produkty k havarijní zabezpečení vašeho vlastního provozu nebo řešení separace odpadu?
Ano využíváme. Výrobkům, které nabízíme našim zákazníkům, plně důvěřujeme. Ve skladových prostorách využíváme výrobky pro zajištění bezpečného provozu, ale také potřebné recyklace použitých materiálů. V kancelářích využíváme odpadového řešení pro nejrůznější materiály, které následně předáváme svozovým firmám pro zajištění jejich správné recyklace. Zajišťujeme sběr jak běžného odpadu v podobě papíru či plastu, tak i méně běžného v podobě tonerů do tiskáren, baterií či kuchyňského odpadu. Jdeme příkladem našim zákazníkům, kteří při návštěvě naší společnosti mohou vidět a využít připravené a barevně odlišené nádoby pro odpady všeho druhu. Ve výrobních prostorách mimo standardní druhy odpadu zajišťujeme také sběr nebezpečných odpadů do specializovaných kontejnerů a nádob z naší produkce v souladu s platnou legislativou ČR.
O nápaditém hospodaření s vodou jsme čtenáře informovali v červnovém článku. Vlastníci domů mohou žádat o dotace v rámci programu Dešťovka kupříkladu na akumulační nádrže, které máte taktéž v nabídce. Jaká je poptávka právě po těchto produktech u vás? Zajímají se vaši zákazníci i o možnosti získání dotace nebo preferují nákup a instalaci tohoto řešení bez dotační kompenzace?
Sortiment pro sběr dešťové vody představuje vysoký podíl celkového objemu prodaných produktů. Nabízíme jak malé řešení pro běžné zahrádky, tak i velkoobjemová řešení nad zem i pod zem, která lze využívat pro chod domácnosti. Naši obchodní zástupci jsou schopni pomoci nebo i zařídit financování z dotačního programu. Zájem o dotační kompenzace převládá u zakázek pro města a obce. V případě běžného zákazníka se s takovou poptávkou pro zajištění dotační kompenzace setkáváme pouze výjimečně.
Nabízíte komplexní sady produktů specializované pro čerpací stanice, hotely, restaurace, sběrné dvory, outdoor/camping. Plánujete se svými produkty jednotně prorazit i u dalších odvětví?
V této chvíli spíše směřujeme své úsilí do rozšiřování stávajících produktových odvětví. Například jsme ještě více rozšířili odvětví zaměřující se na vybavení měst a obcí (městský mobiliář), do které jsme zařadili komunální vozidla, elektrické kompostéry i lisovací kontejnery a nabízíme tak městům ještě ucelenější nabídku, díky které mohou vše potřebné nakoupit přímo u nás.
V žebříčcích dTestu nebo recenzí na zboží.cz dosahuje spokojenost zákazníků s vašimi produkty, službami vysokých procent. Čím si tato pozitivní čísla vysvětlujete? Jsou to správně nastavené procesy nebo vysoký zákaznický standard péče třeba?
Tato krásná hodnocení od našich zákazníků a pozitivní recenze našich produktů si bereme k srdci. Samozřejmě vždy je co zlepšovat a námitky od našich zákazníků aktivně řešíme. Neustále se snažíme naše procesy zlepšovat, tak abychom našim zákazníkům poskytli bezproblémový nákup. Péči našim zákazníkům poskytujeme v celém procesu nákupu i po něm. Každý zákazník se může obrátit na naše proškolené prodejní referenty a obchodní zástupce. Chápeme, že nejen kvalita výrobků a široký sortiment nemusí stačit a věříme, že se na kladných hodnoceních projevuje přívětivý přístup našich zaměstnanců k zákazníkům, naše odborné znalosti ve všech oblastech i to, že jsme česká společnost s dlouholetou tradicí na našem trhu.
Pravidelně se účastníte řady veletrhů, prezentací a veřejných akcí. Kde vás vaši zákazníci, zájemci mohou v r. 2024 potkat, navštívit?
Naši zákazníci nás mohou navštívit například na výstavě FOR FISHING a FOR CARAVAN konající se v Praze, kde představíme naše propan-butanové spotřebiče včetně zajímavých novinek. Mimo území ČR nás zákazníci naleznou také na Slovensku, kde se zúčastníme veletrhů Caravaning či Gastro. Mimo to budeme v tomto roce vystavovat svá řešení pro nakládání s odpady na mezinárodním veletrhu IFAT pořádaného v Mnichově. Tímto bychom rádi poděkovali vám všem, kdo se zajímáte o naše výrobky a rádi vás uvidíme na našem stánku.
Foto: René Andres
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů