Sobota, 27. dubna 2024

Investovat do kvalitního pracovního oblečení a obuvi se vyplatí

Investovat do kvalitního pracovního oblečení a obuvi se vyplatí

První věc, na kterou by měl každý řemeslník či kutil myslet, jsou kvalitní pracovní oblečení a obuv. Toto vybavení je pak nutné doplnit pracovními doplňky, podle druhu práce, jako jsou rukavice, respirátory, přilby apod. Proč bychom na tomto vybavení neměli šetřit, Vám zodpovíme níže.

Maximální bezpečnost a ochrana zdraví

Zdraví, je to hlavní, co každý z nás má. Proto bychom se o něj měli náležitě starat. Důležitý je výběr atestovaných a prověřených pracovních oděvů, které Vám zaručí ochranu před škodlivými podmínkami, jakou jsou chemikálie, přítomnost nebezpečných plynů, lepidla, desinfekční prostředky nebo malta. Také jsou schopni chránit proti popálení nebo pořezání.

Kde si takové zboží vybrat? Zkuste českou firmu VOCHOC TRADE, s.r.o. - dodavatele a výrobce osobní ochranných pracovních pomůcek, který nabízí nejširší sortiment tohoto zboží. Navíc za skvělé ceny. Díky dlouholetým zkušenostem v oboru, Vám vždy rádi poradí. I díky tomu se nemusíte bát, že byste si koupili zboží, které nebude odpovídat Vašim požadavkům. Stačí se stavit na kamenné prodejně v Plzni nebo v Přešticích či navštívit e-shop www.vochoc.cz, a napsat do diskuzního chatu či si zavolat. Výhodou je také nabídka nadměrné obuvi i oděvů. Proto si u Vochoce vybere doopravdy každý.

Vysoká výdrž - méně plýtvání

Všichni bychom měli dělat maximum pro ochranu planety Země a řídit se udržitelností. Proto bychom měli zvolit kvalitní výrobky, které nám vydrží i několik let, ne nekvalitní textil, který po pár použití vyhodíme. Bohužel materiály ochranných pracovních pomůcek často zcela nelze nahradit ekologičtějším materiálem. Proto bychom se měli o zakoupený výrobek dobře starat a pečovat o něj. Díky tomu nám totiž vydrží déle a bude alespoň pořádně využit.

Dalším tipem, díky kterému můžeme zmírnit dopady na naší planetu, je výběr produktů od českých firem. Výběr tohoto zboží nezatěžuje tolik Zemi dopravou. Podpora místních firem je jednou z priorit pro Vochoce. Proto spolupracuje a nabízí produkty českých značek jako např. Chameo Wear, Goodpro, Santé, Voc style, Singing rock nebo Malina Safety, které své výrobky vyrábí nebo alespoň kompletují v České republice.

Mnoho firem se snaží v dnešní době vyvinout materiály, díky kterým se sníží ekologická stopa. Například Puma safety zahrnula do své nabídky bezpečnostní obuv vyrobenou z recyklovaných PET lahví - VIVID GH LOW S1P ESD HRO SRC.

Malfini má ve své nabídce trička z vlny Merino, MERINO RISE, která má navíc skvělé termoregulační a prodyšné vlastnosti. Dále u nich můžeme zvolit produkty z prémiové organické bavlny jako je například svetr TRICORP PREMIUM SWEATER.

Pokud potřebujeme ke své práci jednorázové pomůcky. Měli bychom se podívat, jestli neexistují alternativy. Například u respirátorů lze zvolit polomasku. Místo zátkových chráničů sluchu lze například zvolit mušlové chrániče. Tyto produkty jsou "nesmrtelné". Lze je používat opakovaně a měnit na nich komponenty například jen jednou ročně. Můžeme také vyměnit slabší, jednorázové rukavice za silnější pogumované, které lze použít několikrát.

Pohodlí při práci

Důležitým aspektem je také vlastní pohodlí. Díky pohodlí budeme oděvy a obuv rádi nosit a nebudeme na ně zapomínat. Většina pracovních pozic navíc potřebuje oděvy, které dobře sedí a nikde nedrhnou ani při pohybu. Například pracovní montérky Chameo vynikají perfektně padnoucím střihem, velkému množství přírodních materiálů a vyztužením namáhaných partií. Myslí také na dámy, kterým navrhnutí padnoucího oděvu, je často složitější záležitostí.

Výdejní automaty pomáhají k efektivnější udržitelnosti ve firmách

K udržitelnosti ve firmách mohou pomoct výdejní automaty VendPRO, eliminující spotřební zboží. Díky systému navíc vznikají analýzy, znázorňující mimo jiné vývoj spotřeby jednotlivých položek, čímž lze spotřebu ve firmách také snížit. Novinky letošního roku - VendPRO(R)700MD a VendPRO(R)BOX navíc umožňují režim zápůjček, díky kterému se eliminuje také nadbytečné nářadí ve firmách.

Osobní pracovní pomůcky do každé domácnosti

Pracovní pomůcky nejsou jen záležitostí řemeslníků či kutilů, hodit se mohou například i při práci na zahradě, či úklidu svého okolí. Vhodné jsou například rukavice VOCAGR1, které Vaše ruce ochrání, a zároveň v nich budete mít v rukou cit. Dalším nutným doplňkem je kvalitní obuv. K těmto pracím se často hodí holínky, které si můžete vybrat i v zateplené variantě. Pokud navíc máte děti, které Vám na zahradě rádi pomáhají, měli byste myslet i na ně. Dětské lacláče a rukavice je základ pro každého pomocníka na zahradě. Pokud z nich dítě rychle vyroste, můžete je poslat dále, aby udělaly radost dalším dětem.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů