Úterý, 19. března 2024

Společnost PGRLF, a.s. otevírá nový program Podpora nákupu půdy

Společnost PGRLF, a.s. otevírá nový program  Podpora nákupu půdy

Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond, a.s. ve středu 1. června 2022 spustí příjem žádostí do programu Podpora nákupu půdy. Kolo programu bude ukončeno nejpozději na konci tohoto roku, tj. 31. prosince 2022.

Nový program Podpora nákupu půdy je určen malým a středním podnikům zabývající se zemědělskou prvovýrobou. Jeho cílem je zpřístupnění nákupu zemědělské půdy, která není ve vlastnictví státu, jako primárního výrobního prostředku zemědělcům.

,,Nákup půdy má pro české zemědělce strategický význam a patří k hlavním nástrojům podpory českého zemědělství a rozvoje venkova. Samotný program má tradici a jsem velmi rád, že se podařilo ve spolupráci s PGRLF tento titul nově připravit, otevřít a navíc oproti předešlým letům i navýšit maximální částku podpory až na 20 000 EUR, což je v závislosti na aktuálním kurzu přibližně půl milionu korun," řekl ministr zemědělství, Zdeněk Nekula.

Poskytnutá podpora je ve formě finančních prostředků určených pro snížení úrokového zatížení úvěrů poskytnutých podnikatelům v oblasti zemědělství.

Podpora se poskytuje v režimu de minimis a maximální výše podpory je korunový ekvivalent částky 20 000 EUR, avšak celková výše podpory de minimis nesmí za libovolné tři po sobě jdoucí účetní období překročit korunový ekvivalent 20 000 EUR. Žádost o podporu se podává pouze elektronicky prostřednictvím internetových stránek společnosti PGRLF, a.s. www.pgrlf.cz. Samotná podpora nebude poskytnuta, pokud nedojde k čerpání úvěru do 2 let od zaregistrování žádosti, nebo v případě že došlo k uzavření úvěrové smlouvy před podáním žádosti do programu. Celé znění pravidel a další informace klienti naleznou na internetových stránkách společnosti.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů