Úterý, 14. května 2024

9. prosince - Mezinárodní den veterinárního lékařství

Jaký by byl náš život bez domácích mazlíčků? Mezinárodní den veterinárního lékařství se věnuje uznání oblasti medicíny, která udržuje naše zvířecí přátele zdravé, a především lidí, kteří ji praktikují.

9. prosince - Mezinárodní den veterinárního lékařství

Péče o naše chlupaté kamarády je velká odpovědnost a veterinární medicína je klíčem k tomu, aby byli zdraví a šťastní. Důvěřujte odborníkům, kteří zasvětili svůj život našim mazlíčkům.

Všichni je ve svém životě máme přátele, kteří jsou loajální až do konce, kteří od nás nechtějí nic jiného než lásku a občasné jídlo. Mluvíme samozřejmě o našich zvířecích kamarádech, šupinatých rybách, které plavou v nádrži, vrnící kožešinové kouli, která na nás každý den čeká u dveří a dělá vše, co je v jejích silách, aby nám zabránila v něčem produktivním, vrtící ocas čekající na to, aby se k nám připojil při ranním běhání.

Historie Mezinárodního dne veterinárního lékařství

Mezinárodní den veterinární medicíny chválí ty společnosti a organizace, které každý rok nepracují jen na podpoře rozvoje veterinární medicíny, ale také na zajištění toho, aby majitelům domácích mazlíčků, jako jste vy, byly zpřístupněny informace, které vám umožní pro ně nejlepší volbu.

Ať už se jedná o upozornění na obsah nového krmiva pro psy, nebo nový lék, na který se možná budete chtít zeptat svého veterináře, tyto organizace jsou na špičce ve veterinární medicíně.

Mezinárodní den veterinární medicíny také oslavuje ty neohrožené duše, které tvrdě pracují na tom, aby byla naše zvířata v bezpečí, a neustále procházejí průběžným vzděláváním, aby zůstali na samém čele medicíny, která udrží naše mazlíčky naživu a zdravé po mnoho let. Zvláštní ocenění je určeno těm, kteří praktikují medicínu exotických zvířat, a pečují o zvířátka, která jsou zřídka chována jako domácí mazlíčci.

Jak oslavit Mezinárodní den veterinárního lékařství

Mezinárodní den veterinárního lékařství nejlépe oslavíte tím, že svému veterináři prokážete nějakou extra lásku. Zásobte je košíky s ovocem nebo sladkostí a dejte jim vědět, jak moc pro vás jejich práce znamená.

Můžete to také oslavit studiem nejnovějších inovací ve veterinární medicíně a sdílením se svými přáteli a spolupracovníky, kteří vlastní domácí mazlíčky, možná jen objevíte něco, co pomůže vašim vlastním chlupatým nebo šupinatým přátelům žít o něco déle! Mezinárodní den veterinárního lékařství je také skvělý čas na to, abyste se svými mazlíčky podnikli dlouhou odkládanou návštěvu u vašeho veterináře.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů