Sobota, 27. července 2024

Italské ministerstvo zdravotnictví zakázalo populární jógu se štěňaty

Italské ministerstvo zdravotnictví zakázalo populární jógu se štěňaty

Italské ministerstvo zdravotnictví zakázalo populární cvičení jógy za přítomnosti štěňat. Tento týden vydalo směrnici, podle které by se lekce "puppy yogy" měly konat jen s dospělými psy, píše server stanice CNN a italská média. Cílem opatření je podle úřadů chránit zdraví zvířat a bezpečnost cvičících. Rozhodnutí uvítali ochránci zvířat, kteří módní formu cvičení jógy kritizovali.

Podle ochránců zvířat se hodiny často konají v podmínkách, které nejsou pro psy vhodné. "Je to skutečné vykořisťování za obchodními účely, které nikterak nedbá na blaho zvířat," uvedla šéfka Celostátní ligy na ochranu psů (LNDC) Piera Rosatiová. Podobný názor má i představitelka další organizace na ochranu práv zvířat Enpa Giusy D'Angelová, podle které bude organizace sledovat dodržování zákazu.

Na několik sporných případů cvičení jógy se štěňaty upozornil v březnu známý televizní pořad Striscia la Notizia. Ten poukázal na údajně špatné zacházení se psy, například během pauz mezi cvičením.

Využívání štěňat při józe kritizují také ochránci zvířat v jiných zemích. Stanice CNN cituje prohlášení místopředsedkyně britské organizace na ochranu zvířat (PETA) Elisy Allenové, podle které je cvičení se štěňaty jen obchodním trikem chovatelů. "PETA vyzývá jogíny, aby se vyhýbali tomuto lacinému triku, který využívá citlivá zvířata jako rekvizity na jejich úkor," uvedla Allenová, podle které by i další vlády měly ohledně této záležitosti zpozornět.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů