Pátek, 29. března 2024

Přemýšlíte co s odpady? Pomoc najdete v novém Informačním centru

Přemýšlíte co s odpady? Pomoc najdete v novém Informačním centru

Pomoc s odpadovým hospodářstvím, nakládáním s bioodpady, tříděním nebo s likvidací starých ekologických zátěží. To vše jsou témata, se kterými obcím, neziskovým organizacím i podnikatelským subjektům poradí nové Informační centrum, které společně otevřely Centrum evropského projektování a společnost MOTT Macdonald Praha. Ty vybral jako poradce pro Královéhradecký kraj na základě výběrového řízení Státní fond životního prostředí. Regionální poradenské a informační místo (RPIM2) pro Královéhradecký kraj najdete v sídle Centra evropského projektování, v Regiocentru Nový pivovar. Zájemci se na Centrum mohou zdarma obracet se svými projektovými záměry v oblasti nakládání s odpady, s problémy při třídění nebo dalším využití odpadů. 

"Centrum dokáže zájemcům zdarma poskytnout důležité informace nutné k podání vlastních projektů. Jedná se o kompletní "kuchařku" pro řešení problematiky odpadů," zdůraznila projektová manažerka Centra evropského projektování Lenka Bacovská.
"Kromě poradenství se bude Informační centrum snažit hledat i možnosti a návrhy na zlepšení situace hospodaření s odpady v Královéhradeckém kraji," doplnil vedoucí projektu Jaroslav Glogar. Obce a podnikatelé se na Centrum mohou obracet i s technickými dotazy. Poradí jim například se správnou velikostí sběrných dvorů, kapacitou třídících linek nebo pořízením vlastní bioplynové stanice.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů