Sobota, 20. dubna 2024

Ministerstvo zemědělství rozdělí v příštím roce mezi neziskové organizace 63, 5 milionů korun

Ministerstvo zemědělství rozdělí v příštím roce mezi neziskové organizace  63, 5 milionů korun

Do 30. září můžou nestátní neziskové organizace podat žádost o dotaci na rok 2013. Ministerstvo zemědělství pro ně přichystalo 63,5 milionů korun. Nově budou moci podávat žádosti i neziskové organizace, které se zaměřují na rozvoj jezdeckého sportu, péče o koně a hipoterapii.

Zájemci o dotace pro nestátní neziskové organizace můžou začít podávat žádosti na Ministerstvo zemědělství. Na svých internetových stránkách Ministerstvo zveřejnilo zásady pro poskytování dotací a také dokumenty o tom, jakých oblastí se týkají. Nově Ministerstvo vypsalo dotační program Podpora rozvoje jezdeckého sportu, péče o koně a hipoterapie.

"Dotace Ministerstva zemědělství pomůžou neziskovým organizacím, které se zabývají prospěšnou činností, jako je například hipoterapie a podpora jezdeckého a dostihového sportu," řekl ministr zemědělství Petr Bendl.

O příspěvek můžou, stejně jako v předešlých letech, žádat organizace působící v oborech spadajících pod působnost Ministerstva zemědělství, které se věnují péči o zdraví a pomoci postiženým, například na turistické stezky pro vozíčkáře. Peníze z Ministerstva zemědělství půjdou i na ochranu životního prostředí, na vzdělávání, podporu venkova, spoluúčast na programech financovaných z fondů EU a dalších zahraničních programů, péči o ohrožené a problémové skupiny obyvatel, zájmovou činnost, propagaci bioproduků a regionálních produktů.

Příjem žádostí končí 30. září roku 2012. Protokol o výčtu předložených a vyhodnocených projektů bude zveřejněn na webové stránce Ministerstva zemědělství nejpozději do konce roku 2012. Rozhodnutí o poskytnutí dotace budou vydána nejpozději do konce února 2013.

Veškeré informace včetně formulářů pro žádosti najdou zájemci na internetových stránkách Ministerstva zemědělství na eagri.cz

Kateřina Böhmová
ředitelka Odboru komunikace MZe

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů