Pracovní pobyt v Bílých Karpatech za stravu a ubytování

28.3-20.4.2013

Brigáda

 

Máte chuť aktivně se zapojit do vytváření rodového statku? Zajímá vás přírodní stavitelství?

Láká vás vyzkoušet si delší pobyt v osadě a nebojíte se fyzické práce za každého počasí?

Vítáme každého s chutí do práce. V naší osadě tvoříme stále, v týdnu i o víkendech. O víkendech bývají semináře a tedy se lze výměnou za vaši pomoc u nás poté účastnit workshopu. Co se ale zrovna v ten který den bude provádět, můžeme jen odhadovat, neboť to záleží na řadě okolností. Zároveň však od vás očekáváme určitou míru samostatnosti a aktivity při rozdělování úkolů na den.


Pokud za námi přijedete, můžete si vyzkoušet různé zajímavé činnosti související se stavbou, zahradou a rozvojem rodového statku.  Záleží na domluvě kolik času chcete trávit prací. A od toho se pak také odvíjí, zda budete přispívat na ubytování a stravu nebo naopak pro vás pobyt bude zdarma.


Rádi možnost pracovního pobytu u nás nabízíme, neboť je výhodná pro obě strany, avšak opravdu přínosné jsou pro obě strany hlavně dlouhodobější pobyty nad 7 dní nebo dle potřeb osady organizované pracovní pobyty.

Pracovní pobyty nejsou workshop ani výukový seminář - je to setkání lidí v krásném prostředí Bílých Karpat, kteří se chtějí podílet na tvoření zajímavého díla.

Pokud hledáte konkrétní informace nebo rady, chcete přijet na pár hodin, nebo využít víkend jako výuku ke stavbě vlastního domu, je to po předchozí domluvě také možné. Tyto návštěvy však nabízíme jako placené osobní konzultace, ať už přímo na stavbě nebo v rámci osobního krátkého setkání.

Podle toho kolik se nás sejde a jak se vše bude stíhat, tak budeme tvořit:

z kamenů, štěrku a cihel krásné schody, z kruhových špalků z barevné švestky cestičky a nádvoří, stavět plátěnou 8m jurtu, dekorace na malém slaměnohliněném domečku pro jednoho, z palet zajímavý přístřešek pro ovečky, kuřecí traktor (kurník na kolech s výběhem), jednoduchý skleník položený na slaměných balících, rákosovou meditační pyramidu v lese s hliněnou podlahou, hliněné omítky a dekorace na ukázkovém stěhovatelném domečku, pro děti netradiční prolézačky a houpačky z dřeva a hlíny, načesáváním ze surové ovčí vlny izolaci, malou botanickou zahradu, sázení starých odrůd ovocných stromů, vyvýšené záhony podle Seppa Holzera atd.


Když prší vyrábíme pod střechou solární parabolu - vařič na sluneční teplo,solární pec, odpařovací lednici nebo nějaký jiný jednoduchý nápad...


Můžete přijíždět a odjíždět jak vám to vyjde, v době od 28.3. do 20.4. zde budeme pracovat ve více lidech. Jen je třeba se předem ohlásit telefonicky, případně se domluvit na odvozu od vlaku.

Místo konání je: Eko-osada Bílé Karpaty, mezi Hodonínem a Myjavou

Místo upřesníme přihlášeným, nebo je možné se domlouvat na spolujízdě.

Co sebou: deku, karimatku, spacák, stan, svítilnu, hudební nástroje, přezůvky a pracovní obuv a oděv, který si můžete zamazat od hlíny. Věci na pobyt venku při dešti.

Budeme určitě rádi i za nějaké vaše dobroty :-)...


Ubytování: 150,- os/noc v plátěné jurtě, malém slaměnohliněném domečku, vlastním stanu, nebo na slámě i jinde na pozemku. Pracovití pomocníci neplatí nic! Platí spíše pro rodinné příslušníky a jiné lidi neúčastnící se prací, nebo po předchozí domluvě!

Strava: společná, vegetariánská... když je nás více, vaříme si společně a příspěvek na jídlo je 200,- Kč na den. Když si vaříte sami nebo máte vlastní zásoby, tak je příspěvek dobrovolný, podle toho co spotřebujete. Samozřejmě pracovití pomocníci po dohodě nepřispívají nic.


Registrace na stránkách: www.ekovesnice.cz

Poté se určitě předem ohlašte a informujte alespoň přes SMS na 00421944293223, nebo pokud jsem výjimečně v ČR (739486553).

Pořádá občanské sdružení Ekovesnice o.s.

Místo konání akce:
Bílé Karpaty
Adresa konání akce:
Kontakt:
Petr Skořepa
Telefon:
+421 944 293 223
březen 2013
po
út
st
čt
so
ne
27
28
1
2
3
5
6
7
8
9
10
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů