Úterý, 19. března 2024

ČINNOST SPOLEČNOSTI L'ORÉAL V OBLASTI ZELENÝCH VĚD NABÍRÁ NA OBRÁTKÁCH

ČINNOST SPOLEČNOSTI L'ORÉAL V OBLASTI ZELENÝCH VĚD NABÍRÁ NA OBRÁTKÁCH

Společnost L'Oréal a francouzská biotechnologická společnost Microphyt oznamují strategické partnerství, v jehož rámci získá fond rizikového kapitálu společnosti L'Oréal BOLD (Business Opportunities for L'Oréal Development) ve společnosti Microphyt menšinový podíl.

Toto partnerství je dalším důkazem strategie společnosti L'Oréal v oblasti výzkumu a inovací zaměřené na zelené vědy (Green Sciences) a její investice do inovativních biotechnologických start-upů ve Francii i v dalších zemích po celém světě. Tato proaktivní strategie je základem programu udržitelného rozvoje společnosti L'Oréal do roku 2030, včetně cíle, že 95 % složení její kosmetiky bude pocházet z biologických zdrojů, bohatých zásob minerálů nebo procesů oběhového hospodářství.

Společnost Microphyt, která byla založena v roce 2007 a sídlí ve městě Baillargues (v departmentu Hérault), vyvinula revoluční nízkouhlíkový proces výroby mikrořas, tj. mikroskopických rostlinných organismů používaných mimo jiné v kosmetice pro jejich účinné a funkční vlastnosti.

Díky tomuto patentovanému procesu a jeho řízení přirozených podnětů (jako je světlo, sůl, živiny, změny teplot atd.) patří Microphyt mezi společnosti, které ve velkém měřítku a řízeným způsobem produkují nejrozmanitější mikrořasy na světě. Integrovaná platforma společnosti Microphyt mikrořasy přeměňuje, a vyvíjí tak přírodní a obnovitelné složky, které jsou v dokonalém souladu s cíli společnosti L'Oréal v oblasti udržitelnosti.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů