Konference Živá krajina

2.3.2022

Konference

První ročník konference o regenerativním zemědělství Živá krajina otevře odbornou debatu nad možnostmi zlepšování kvality polí, ozdravování půdy a snižování emisí skleníkových plynů ze zemědělství. Regenerativní zemědělství přináší odpověď na otázky, jak zabránit půdním erozím i snížit náklady na průmyslová hnojiva. Představí vědecké postupy i praktické zkušenosti v našich podmínkách.

Program konference je rozdělen do dvou bloků. V první části se odborníci budou věnovat vědeckým výstupům, pozvání na konferenci přijala řada významných výzkumných pracovníků i našich ekologů. Odpolední program konference se soustředí na praktickou zkušenost a sdílení know-how, protože řada zemědělců některé postupy regenerativního zemědělství v našich podmínkách už zavádí. 

Na konferenci vystoupí například Ing. Karel Klem, Ph.D. z Ústavu výzkumu globální změny AV ČR  - CzechGlobe, který v úvodu představí samotné principy regenerativního zemědělství. Jaké přínosy může mít regenerativní zemědělství pro odolnost farmářů i dodavatelských řetězců přednese Mgr. Vojtěch Kotecký, Ph.D. z Centra pro otázky životního prostředí UK. Půdnímu životu a přírodním biostimulantům se bude ve svém příspěvku věnovat doc. Mgr. Lukáš Trakal, Ph.D. z Fakulty životního prostředí ČZU. Několikaletou zkušenost s regenerativním zemědělstvím nastíní pan Ing. Robert Dohál ze slovenského ZD Krakovany, Ing. Petr Vlasák z moravskoslezské zemědělské skupiny RenoFarmy, Erich Vodňanský z rodinné farmy Statek Vodňanský a řada dalších zemědělců.

 Podrobný program konference je k dispozici zde: https://konference-zivakrajina.cz/cs

Místo konání akce:
Hotel Olšanka, Praha
Adresa konání akce:
Táboritská, Praha 3
Kontakt:
Jitka Volková
Telefon:
duben 2022
po
út
st
čt
so
ne
5
6
7
20
21
22
23
24
25
26
27
28

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů